Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλαμάτα: 17χρονος απέδρασε από αναμορφωτήριο και τάραξε στις κλοπές ιδιοκτήτες καταστημάτων

Καλαμάτα: 17χρονος απέδρασε από  αναμορφωτήριο και τάραξε στις κλοπές ιδιοκτήτες καταστημάτων

Ο 17χρονος Ρομά κατηφόρισε από τον Βόλο στην Καλαμάτα και ξεκίνησε τις κλοπές. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψή του, από την ανάλυση εικόνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας…

Εφιάλτης για ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, έγινε ένας 17χρονος που κατάφερε να αποδράσει από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων του Βόλου, όπου κρατείτο. Οι κλοπές που διέπραξε ήταν διαδοχικές και ορισμένες καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Οι εικόνες αναλύθηκαν από αστυνομικούς που κατάφεραν τελικά να του περάσουν χειροπέδες. Οι επιχειρηματίες έχουν να σκέφτονται το κόστος των ζημιών και τα χρήματα που είχαν στα ταμεία τους και έκαναν φτερά.

Εντοπίστηκε ο «ποντικός» που είχε βάλει στο στόχαστρο καταστήματα στην Καλαμάτα. Ο λόγος για έναν 17χρονο ο οποίος αφού διέφυγε από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων του Βόλου, όπου κρατείτο, βρέθηκε στη Μεσσήνη και ακολούθως στην Καλαμάτα όπου πραγματοποίησε 4 κλοπές και δυο ακόμη απόπειρες σε καταστήματα με λεία που ξεπερνά τα 800 ευρώ.

Η δράση του ξεκίνησε από την πόλη της Μεσσήνης, όπου κατά τις νυχτερινές ώρες της 16ης  προς 17η Ιανουαρίου, έκλεψε σταθμευμένη μοτοσικλέτα και κατευθύνθηκε προς την Καλαμάτα όπου ξεκίνησε να «ανοίγει» μαγαζιά.

Πρώτο «χτύπημα» τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου σε κατάστημα ενδυμάτων απ’ όπου αφαίρεσε το ποσό των 100 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα αποπειράθηκε να κλέψει μίνι μάρκετ απ’ όπου δεν κατάφερε να πάρει κάτι.

Αργότερα την ίδια ημέρα κατάφερε διαρρήξει παντοπωλείο απ’ όπου πήρε από την ταμειακή μηχανή 400 ευρώ και 7 κούτες τσιγάρα.

Από τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου, ο 17χρονος συνέχισε τη δράση του. Πρώτος «σταθμός» του ένα μαγειρείο στην Καλαμάτα, όπου μπήκε αλλά δεν αφαίρεσε κάτι.

Στη συνέχεια εισήλθε σε φούρνο απ΄ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό ύψους 70 ευρώ και ακολούθως κατάφερε να αφαιρέσει 250 ευρώ από καφετέρια.

Σύμφωνα με το best-tv, ο 17χρονος Ρομά εντοπίστηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση βιοντεοληπτικού υλικού, και συνελήφθη στην πόλη της Καλαμάτας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις