Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καλαμάτα: Έκαναν εκταφή και πέταξαν τα οστά του πατέρα τους στα σκουπίδια – Η ανατριχιαστική διαπίστωση!

Καλαμάτα: Έκαναν εκταφή και πέταξαν τα οστά του πατέρα τους στα σκουπίδια – Η ανατριχιαστική διαπίστωση!

Μία γυναίκα ήταν αυτή που ανακάλυψε τυχαία το ένοχο μυστικό. Ειδοποίησε την αστυνομία για τις εικόνες που είδε και τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης, άρχισαν να συμπληρώνονται…

Αθώος λόγω παραγραφής του αδικήματος, βάσει του καινούργιου Ποινικού Κώδικα που εφαρμόζεται από το καλοκαίρι, κρίθηκε χθες (12-11-2019) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ένας 73χρονος, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για περιύβριση νεκρού, αναφορικά με περιστατικό που είχε συμβεί το 2013 στη Βαλύρα και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση ενός έτους με 3ετή αναστολή.

Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι για την ίδια υπόθεση και με την ίδια κατηγορία, ένοχος και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό (καθώς η έφεση εκδικάσθηκε τον Απρίλιο, πριν δηλαδή από τις αλλαγές στου νόμου τον Ιούλιο) έχει κριθεί ένας 61χρονος, ενώ του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή και από τα δύο δικαστήρια: φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, έπειτα από περίπου 11 χρόνια ταφής σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο της Βαλύρας η οικογένεια ειδοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τον ιερέα να προχωρήσουν σε εκταφή του πατέρα τους, καθώς υπήρχε σοβαρό πρόβλημα χώρου.

Η οικογένεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα και συνεννοήθηκε με τον 73χρονο, με τον οποίο ήταν γνωστοί, για την εκταφή, καθώς, όπως τους είπε, γνώριζε άνθρωπο που κάνει τέτοιες εργασίες.

Κανονίστηκε, λοιπόν, η ημέρα της εκταφής, ενώ η οικογένεια τον εφοδίασε με τα απαραίτητα (κυτίο φύλαξης οστών κ.λπ.). Μία ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, ο 73χρονος ειδοποίησε την οικογένεια ότι μαζί με τον 61χρονο προχώρησαν σε εκταφή και φύλαξη των οστών στο οστεοφυλάκιο, καθώς είχαν βρει χρόνο.

Δύο ημέρες αργότερα, όμως, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ειδοποίησε την οικογένεια. Έκπληκτοι ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς ότι μία Ρομά είχε πάει στο σκουπιδότοπο της Βαλύρας ψάχνοντας για σίδερα.

Εκεί εντόπισε ένα χαρτοκιβώτιο και όταν το άνοιξε, βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα: Είδε τη μισή σορό ενός άντρα, από τη μέση και πάνω. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και η οικογένεια αναγνώρισε το δικό της άνθρωπο.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις