Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλαμάτα: Έπαθαν πλάκα όταν μπήκαν μέσα στην ιστορική θαλαμηγό επιχειρηματία – Η αλήθεια 5 χρόνια μετά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2012. Η θαλαμηγός που κατασκευάστηκε το 1967 έκρυβε ένοχα μυστικά…

Ούτε που φανταζόταν γνωστός επιχειρηματίας, μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων εστίασης, ότι θα κατέληγε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όταν πριν από 5 χρόνια έδινε εντολή να πουληθεί η παλιά θαλαμηγός του άρρωστου πατέρα του. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πώλησης στη νέα εταιρεία, αλλά πριν γίνει η διαγραφή του σκάφους από το νηολόγιο της εταιρείας του επιχειρηματία, αυτό εντοπίσθηκε να έχει προσαράξει σε αβαθή στην Ελαφόνησο, έχοντας πάνω του 154 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους στην Ιταλία συνολικά 450.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την αθώωση του επιχειρηματία, όπως και του μεσίτη πώλησης σκαφών, αλλά ζήτησε την ενοχή για απλή συνέργεια σε απόπειρα μεταφοράς αλλοδαπών του καπετάνιου που έβγαλε το σκάφος από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Το σκάφος εντοπίσθηκε από το Λιμενικό στις 20 Απριλίου του 2012, προσαραγμένο σε βραχονησίδα κοντά στην Ελαφόνησο, με τους μισούς μετανάστες να έχουν βγει πάνω σε αυτή και τους άλλους να είναι ακόμα στη θαλαμηγό.
Όπως είχαν πει στους λιμενικούς, είχαν επιβιβασθεί από την Μπούντα Ελαφονήσου και θα πήγαιναν Ιταλία, ενώ ως υπευθύνους του σκάφους κατονόμασαν Κούρδους που δεν εντοπίσθηκαν.

Ακολούθως, από καταθέσεις του διευθυντή της μαρίνας Βουλιαγμένης και της λογίστριας του επιχειρηματία, έγινε γνωστό ότι η θαλαμηγός επί χρόνια βρισκόταν στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, καθώς τη χρησιμοποιούσε ο πατέρας του επιχειρηματία. Ήταν σκάφος του 1967 και όταν ο πατέρας του επιχειρηματία αρρώστησε, αποφασίσθηκε η πώλησή του, προκειμένου και η εταιρεία που το είχε να κλείσει και να σταματήσουν να καταβάλουν ελλιμενισμό στη μαρίνα, ύψους 1.320 ευρώ το μήνα.

Μέσω γνωστού βρέθηκε ο κατηγορούμενος μεσίτης σκαφών, ο οποίος μαζί με τη λογίστρια που είχε εξουσιοδοτηθεί από τον επιχειρηματία ανέλαβαν τις διαδικασίες. Στην απολογία του ο μεσίτης είπε ότι ήρθε σε επαφή μαζί του άντρας που ενδιαφέρθηκε για το σκάφος και δήλωσε πως θα αγορασθεί από εταιρεία που εκπροσωπεί η γυναίκα του και εδρεύει στο εξωτερικό. Το σκάφος πωλήθηκε με νόμιμα παραστατικά αντί 10.000 ευρώ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για να γίνουν οι αλλαγές.

Ο κατηγορούμενος καπετάνιος ανέφερε στην απολογία του ότι έλαβε προφορική εντολή από την αγοράστρια εταιρεία να πάρει τη θαλαμηγό από τη μαρίνα και να την πάει στη Μύκονο. Όπως είπε, ξεκίνησε, ενώ μαζί του επιβιβάσθηκαν και δύο άτομα, υποτίθεται της νέας εταιρείας. Καθώς υπήρχε κακοκαιρία, ενημέρωσε αυτόν που μιλούσε τηλεφωνικά ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για Μύκονο και θα σταματούσε στην Ανάβυσσο. Όπως υποστήριξε, του έδωσε εντολή να αλλάξει πορεία και να πάει στην Ελαφόνησο, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας ότι ο απόπλους του είναι για Μύκονο.

Τότε ο άνθρωπος που μιλούσε του ζήτησε το ακριβές σημείο που βρισκόταν, ενώ λίγη ώρα μετά εμφανίσθηκε με ένα φουσκωτό σκάφος και ένα δεύτερο μελαχρινό άτομο, το οποίο ανέλαβε το σκάφος. Τον κατέβασε από το σκάφος και περιέγραψε ότι πριν τον αφήσει στη μαρίνα, του κόλλησε ένα όπλο στο κεφάλι και του είπε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ανέφερε ότι το σκάφος ανήκε στην οικογένειά του επί 45 χρόνια και όταν αρρώστησε ο πατέρας του, αποφάσισε την πώληση. Όπως κατέθεσε, 5 χρόνια τώρα ταλαιπωρείται από αυτή την ιστορία, ενώ όταν συνέβη το περιστατικό, αυτός βρισκόταν στο εξωτερικό. Είπε ακόμη πως δε γνωρίζει τον κατηγορούμενο καπετάνιο, παρά μόνο το μεσίτη.

Πηγή: tharrosnews.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε