Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καλαμάτα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή της ανάφλεξης [pic]

Καλαμάτα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή της ανάφλεξης [pic]

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την ανάφλεξη στην ταβέρνα «Διόνυσος» που στοίχισε τη ζωή σε τρεις γυναίκες, μια εκ των οποίων η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Μια εικόνα που καταγράφει τη στιγμή της τραγωδίας.

Ήταν λίγο μετά της 21:00 το βράδυ του Σαββάτου (02.02.2019) ανήμερα της γιορτής της Υπαπαντής (σ.σ. μεγάλη γιορτή για την Καλαμάτα) όταν η -κατά τα φαινόμενα- προσπάθεια να γίνει αλλαγή σε μια φιάλη υγραερίου έγινε το κακό και η ταβέρνα έγινε τάφος για δυο εργαζόμενες και την εργοδότριά τους.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook η τηλεόραση «Μεσόγειος», τοπικό κανάλι στην Καλαμάτα.

Μια τεράστια φλόγα «μαγνητίζει» το βλέμμα και προκαλεί τρόμο. Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το κτίριο. Ένας άνδρας απομακρύνεται, ενώ ένας άλλος, στο βάθος, φαίνεται κοντά στο σημείο απ’ όπου ξεπηδούν οι φλόγες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας προσπάθησε με μια βαριοπούλα να σπάσει τον τοίχο της κουζίνας για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα του και τις δυο εργαζόμενες.

Ένοικος διαμερίσματος πάνω από την ταβέρνα, μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε τη στιγμή απόγνωσης του ιδιοκτήτη, που σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε, μάταια, να σώσει τις τρεις γυναίκες. «Ήταν τραγικές οι στιγμές, τραγική φυσιογνωμία και ο ιδιοκτήτης, πάλευε να σώσει τη γυναίκα του, όλη του η ζωή ήταν μέσα στο κτίριο που καιγόταν, ήταν σαν να βλέπαμε αρχαία ελληνική τραγωδία. Προσπάθησε δυο, τρεις φορές να μπει μέσα, χωρίς να υπολογίζει τη σωματική του ακεραιότητα. Ήταν μέσα η γυναίκα του, ήταν οι υπάλληλοί του που ήταν σαν άνθρωποι της οικογένειάς του. Εμείς προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε εκτός του μαγαζιού. Πήρε από μια διπλανή αποθήκη μια βαριοπούλα και άρχισε να χτυπάει τον τοίχο, μήπως καταφέρει να ανοίξει μια δίοδο σωτηρίας για αυτούς που είχαν παγιδευτεί μέσα. Ήταν σε κατάσταση ισχυρού σοκ», είπε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις