Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Καλαμάτα: Η ιδιαίτερη εμφάνιση του Γιάννη Μπουτάρη που έγινε θέμα συζήτησης (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από το thestival.gr
ΦΩΤΟ από το thestival.gr

Στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Καλαμάτα για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης και… ως συνήθως, τράβηξε τα βλέμματα πάνω του.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέφερε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τοπικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας. Όμως, όπως θα δείτε στη φωτογραφία, στα χέρια του Γιάννη Μπουτάρη έπεσε και ένα… φουξ καλαματιανό μαντήλι και ο δήμαρχος δε δίστασε να το φορέσει και να κυκλοφορήσει με αυτό…

ΦΩΤΟ από thestival.gr

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι είναι συναισθηματικά δεμένος με την Καλαμάτα, γιατί το 1964 ήταν μία από τις στάσεις στο γαμήλιο ταξίδι του. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καλωσορίζοντας τον κ. Μπουτάρη και την αποστολή της Θεσσαλονίκης, εξήρε την εξωστρέφεια και το άνοιγμα της πόλης που πέτυχε ο δήμαρχός της, ενώ μίλησε για τη διπλωματία των πόλεων. Ο κ. Νίκας προσέφερε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης μια γκραβούρα της μεσαιωνικής Καλαμάτας – δημιούργημα του διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι η εξωστρέφεια στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να κτίσεις το μέλλον σου, αν δε ξέρεις καλά το παρελθόν. Και το παρελθόν της Θεσσαλονίκης είναι πολυπολιτισμικό, πολυεθνικό».

Πηγή: thestival.gr, eleftheriaonline.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε