Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καλαμάτα: Η οδός που παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο! Η εξήγηση πίσω από τις εικόνες [video]

Καλαμάτα: Η οδός που παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο! Η εξήγηση πίσω από τις εικόνες [video]

Ξεκίνησαν χθες το πρωί τα έργα για την εκτέλεση του έργου «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος», από την εταιρία “Ικτίνος ΑΕ”, με προϋπολογισμό μελέτης 200.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και από δημοτικούς πόρους ύψους 120.000€…

Τα έργα για την ανάπλαση ξεκίνησαν στο υπόλοιπο κομμάτι της Ιατροπούλου, ώστε να πεζοδρομηθεί και να ενοποιηθεί με το πρώτο- ήδη εδώ και χρόνια- πεζοδρομημένο τμήμα της. Χθες ο δρόμος έκλεισε από τη Νέδοντος έως και τη Χρ.Παγώνη, με τους εκσκαφείς να αναλαμβάνουν δράση! Αν και η ανακοίνωση του Δήμου έκανε λόγο για κλείσιμο του δρόμου την Τρίτη, ωστόσο τα έργα ξεκίνησαν μια μέρα νωρίτερα, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος μιας και οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν.

Θα γίνει πλακόστρωση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και αρχιτεκτονικό κάνναβο, υλικά και σχέδια, όπως στο υφιστάμενο πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης, διατηρώντας έτσι την ομοιομορφία για λόγους καθαρά αισθητικούς.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία χώρων πρασίνου, με την τοποθέτηση ψηλών δέντρων – αυτή τη φορά σε διάταξη εναλλάξ και «ζιγκ – ζαγκ» σε σχέση με τον άξονα του πεζόδρομου – και σε διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με την γραμμική διάταξη, στην οποίαν έχουν ήδη τοποθετηθεί τα δέντρα στο κέντρο του πεζόδρομου, στο πρώτο τμήμα της Ιατροπούλου.

Η πρόταση προβλέπει ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών πλάτους 3,50 μέτρων, αλλά συγχρόνως επιτρέπει σε οχήματα κοινής ωφελείας και εκτάκτου ανάγκης να διέρχονται όταν αυτό είναι αναγκαίο. Για την ασφαλή διακίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών θα κατασκευασθεί οδηγός όδευσης τυφλών.

Πηγή: messinialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις