Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καλαμάτα: Κερδίζει τη μάχη ο 15χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι

Καλαμάτα: Κερδίζει τη μάχη ο 15χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου παιδιού που τραυματίστηκε σοβαρά στην Καλαμάτα πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο…

Η παράσυρση από αυτοκίνητο στην Καλαμάτα έστειλε τα δύο παιδιά που επέβαιναν στο ηλεκτρικό πατίνι σε νοσοκομείο. Η 15χρονη απέφυγε τα χειρότερα όμως ο συνομήλικος φίλος της, χρειάστηκε να διασωληνωθεί στο ΚΑΤ. Η αγωνία κορυφώνεται με τους γιατρούς να αισιοδοξούν πως ο μικρός θα καταφέρει να βγει νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Ο 15χρονος τραυματίας παραμένει διασωληνωμένος στο ΚΑΤ και η μητέρα του περιμένει όπως λέει στο Live News να ξυπνήσει, να της μιλήσει και να σφίξει το παιδί της, ξανά στην αγκαλιά της. Οι γιατροί που παρακολουθούν τον 15χρονο τραυματία που στεκόταν πίσω από τη φίλη του, στο ηλεκτρικό πατίνι που παρασύρθηκε, ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η μητέρα του παιδιού αγωνιά και προσεύχεται για τον γιο της.

Το παιδί εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα έκανε μια κίνηση πιθανότατα ενστικτωδώς προς τα δεξιά του, όταν είδε το αυτοκίνητο, που όμως ήταν αδύνατον να αποτρέψει την παράσυρση. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με την κατάσταση του 15χρονου να προκαλεί αρχικά ανησυχία. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποστεί κάταγμα κρανίου και έδωσαν εντολή να μεταφερθεί στο ΚΑΤ όπου διασωληνώθηκε.

Η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι παραμένει σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς, η γιαγιά και οι φίλοι της προσπαθούν να την στηρίξουν. Το ηλεκτρικό πατίνι δεν σταμάτησε στο Stop της διασταύρωσης και η ανήλικη οδηγός όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο όταν ήδη είναι πολύ αργά.

Τα λάθη που έγιναν στην Καλαμάτα δεν είναι πρωτοφανή. Σε μια σειρά από βίντεο ντοκουμέντα έχουν καταγραφεί σοβαρά ατυχήματα εντός αλλά και εκτός συνόρων. Όπως προβλέπει ο ΚΟΚ τα μικρά πατίνια που πιάνουν ταχύτητες έως 6 χλμ/ωρα θα πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά σε πεζοδρόμια και τα μεγαλύτερα σε δρόμους με τους κανόνες που ισχύουν για τα ποδήλατα. Με έναν αναβάτη μακριά από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Μόνο πέρυσι στους δρόμους της χώρας σημειώθηκαν συνολικά 601 θανατηφόρα τροχαία. 637 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 628 τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν…

Για την ώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ΚΑΤ και στη μάχη του 15χρονου παιδιού που τραυματίστηκε στην Καλαμάτα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις