Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλαμάτα: Ξεσπάει η μητέρα του 16χρονου για τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού της

Καλαμάτα: Ξεσπάει η μητέρα του 16χρονου για τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού της

Η Καλαμάτα παραμένει ανάστατη από τα άγρια χτυπήματα ομάδας ανηλίκων σε δύο 16χρονα παιδιά. Ο ξυλοδαρμός καταγράφηκε από κινητά τηλέφωνα ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο…

Η ενέδρα και ο άγριος ξυλοδαρμός δύο 16χρονων αθλητών στην Καλαμάτα, έχει συνταράξει ολόκληρη την πόλη. Η μητέρα του ενός παιδιού που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ξεσπάει και ζητάει την παραδειγματική τους τιμωρία. Περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο γιος της και καλεί την αστυνομία να πάρει μέτρα, ώστε να τερματιστεί η παραβατικότητα. Το παιδί πήρε εξιτήριο και πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στην καρδιά της πόλης.

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν οι δύο ανήλικοι έγινε το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου. Ο 16χρονος αθλητής και ο φίλος του βρέθηκαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία Υπαπαντής, για να λυθεί μία παρεξήγηση που δημιουργήθηκε τηλεφωνικά από τρίτο άτομο, που συνδέει τις δύο παρέες.

«Αυτό που έγινε ήταν ότι το παιδί μου βγήκε έξω την Παρασκευή, έπεσε θύμα ενός άλλου παιδιού που τους χειρίστηκε. Χειρίστηκε όλη την παρέα, που ήταν γύρω στα 6 με 7 άτομα. Ένας συναθλητής τους, που ήταν εκτός παρέας, και τους παρέσυρε σε αυτό το γαϊτανάκι της κακοποίησης, δίνοντας το τηλέφωνο των παιδιών μας στους παραβατικούς», δήλωσε στο Mega η μητέρα του 16χρονου.

Δεν ήξεραν όμως πως θα τους χτυπούσε λυσσαλέα μία ομάδα 15χρονων. Η ίδια συμμορία έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής και μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχε χτυπήσει άγρια και έναν ενήλικο. «Πήραν το ένα από τα παιδιά μας τηλέφωνο και άρχιζαν και τους βρίζανε. Γιατί ο γιος μου, που έφαγε το ξύλο, είναι ένας αθλητής, γνωστό παιδί στην Καλαμάτα. Έχει περάσει σε πανελλήνια πρωταθλήματα, είναι καλός μαθητής. Θέλεις να τα λερώσεις αυτά τα παιδιά όταν είσαι παραβατικός. Και βρήκαν ευκαιρία οι παραβατικοί μέσω αυτού του κοινού γνωστού τους. Τους είπε εφόσον σας πήραν τηλέφωνο και σας απειλούνε, πάμε να τους ζητήσετε συγγνώμη και ας μη φταίτε, για να μη μπλέξετε παραπάνω. Και εκεί έγινε το κακό», συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

Όπως περιέγραψε η μητέρα του 16χρονου ο γιος της δέχτηκε γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. «Του ρίξανε μία γροθιά, τον ζαλίσανε, έπεσε κάτω και μετά το κάνανε σαν, δεν θέλω να τα λέω, στενοχωριέμαι… Τον κάνανε σαν τσουβάλι στο δρόμο και τον κλωτσάγανε. Μου το είπαν πολλοί γνωστοί, η μισή Καλαμάτα τους είδε», είπε και συμπλήρωσε πως ο γιος της, σαν μεγαλύτερος της υπόλοιπης παρέας, ήταν εκείνος που πήγε να ζητήσει συγγνώμη από τους παραβατικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των 15χρονων δραστών, η οποία αποτελούταν από 20 άτομα είχε μαζί της και σιδερογροθιά. Όπως κατήγγειλε η μητέρα του 16χρονου περίπου 6 με 7 άτομα έδειραν τον γιο της, με τους υπόλοιπους να κοιτάνε τον ξυλοδαρμό. Οι οικογένειες των δύο παιδιών προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ.

«Τους γνωρίζω στην Καλαμάτα και έχουν συλληφθεί ξανά. Μου το επιβεβαίωσαν και οι αστυνομικοί», είπε η μητέρα του 16χρονου. Ο γιος της έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρίσκεται σπίτι του, όπου τον επισκέπτονται οι φίλοι του. Ωστόσο, η παρέα των νταήδων συνεχίζει να τον απειλεί. «Του είπαν θα τον βρουν έξω, ότι δεν έχουν τελειώσει μαζί του», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Οι τρεις ανήλικοι, δύο 15χρονοι και ένας 16χρονος, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς και οι γονείς τους. Σε βάρος των ανήλικων έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις