Πέμπτη, 29 Φεβ.
17oC Αθήνα

Καλαμάτα: Μείωση 15% στις αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Καλαμάτα: Μείωση 15% στις αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Η Καλαμάτα κάνει τον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου, με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, να προκαλούν συζητήσεις και αναλύσεις…

Με μείωση 15,25% στις αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων έκλεισε η φετινή ταξιδιωτική σεζόν στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» στην Καλαμάτα καθώς φέτος έφτασαν στο αεροδρόμιο της πόλης 24.415 λιγότεροι επιβάτες σε σχέση με πέρυσι. Μείωση 14,7 % καταγράφηκε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και στη συνολική επιβατική κίνηση εξωτερικού και εσωτερικού. Συνολικά η διεθνής επιβατική κίνηση κατέγραψε μείωση 16,3%, ενώ η εγχώρια, δηλαδή οι πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέγραψαν αύξηση 9%.

Η ανακοίνωση του Αερολιμένα Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» για τη φετινή ταξιδιωτική σεζόν: «Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε η θερινή τουριστική περίοδος στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2023 το σύνολο των διακινηθέντων επιβατών εξωτερικού – εσωτερικού ανήλθε σε 296.732, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στον αερολιμένα Καλαμάτας είχαν διακινηθεί 348.027 επιβάτες. 

Η αεροπορική κίνηση εσωτερικού φέτος ανήλθε σε 25.157 επιβάτες ενώ το 2022 είχε ανέλθει σε 23.062. Σημειώνεται ότι φέτος εκτελέστηκαν 4 τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα, ενώ το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα δεν λειτούργησε  κατά τον Σεπτέμβριο. 

Η αεροπορική κίνηση εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις)  ανήλθε σε 271.757 επιβάτες. Το αντίστοιχο διάστημα του 2022 η κίνηση εξωτερικού είχε ανέλθει σε 324.965 επιβάτες. 

Με αεροταξί και ιδιωτικά αεροσκάφη, που αποτελούν σημαντικό ποσοστό της κίνησης στον αερολιμένα Καλαμάτας, το 2023 διακινήθηκαν 2.664 επιβάτες, ενώ το 2022 είχαν διακινηθεί 2.887 επιβάτες. 

Ευχαριστούμε την διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τη συνεχή υποστήριξη και το προσωπικό της ΥΠΑ, ιδιαίτερα του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας και τους αποσπασθέντες υπαλλήλους στον “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, τους συνεργάτες της μονάδας 120 ΠΕΑ, του Αστυνομικού Σταθμού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα, καθώς  και όλους τους εργαζόμενους και φορείς του αερολιμένα για την ομαλή ολοκλήρωση μιας ακόμη θερινής περιόδου. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς φορείς για το ενδιαφέρον τους και τη συνδρομή τους στην κάλυψη αναγκών του αερολιμένα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις