Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Καλαμάτα: Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Καλαμάτα

Στο νοσοκομείο παραμένει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Καλαμάτα.
Τι λέει στο newsit.gr για την τραγωδία ο ξάδελφος του.
Η σύζυγός του ιδιοκτήτη ανάμεσα στα τρία θύματα από τη διαρροή στη φιάλη υγραερίου.
Με βαριοπούλα προσπάθησε να γκρεμίσει τον τοίχο για να σώσει τις εγκλωβισμένες γυναίκες ο ιδιοκτήτης.

Σοκαρισμένη παραμένει η Καλαμάτα από την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε ανήμερα της Υπαπαντής σε κεντρική ταβέρνα της πόλης. Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν, όταν μετά από διαρροή φιάλης υγραερίου η κουζίνα της ταβέρνας τυλίχθηκε στις φλόγες. Πρόκειται για δυο εργαζόμενες ηλικίας 53 και 46 ετών καθώς και για την σύζυγο του ιδιοκτήτη, 53 ετών. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε μια 27χρονη εργαζόμενη αλλά και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τις άτυχες γυναίκες.

«Σωματικά είναι καλά, αλλά ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση»

«Τον είδα πριν από λίγο στο νοσοκομείο. Σωματικά είναι καλά, έχει μόνο κάτι μικρά τραύματα, αλλά είναι σοκαρισμένος, ψυχολογικά είναι σε άθλια κατάσταση» λέει για τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας μέσα στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις γυναίκες, ο ξάδελφος του μιλώντας στο newsit.gr.

«Εγώ μένω δίπλα, έφτασα στην ταβέρνα λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και έβγαιναν φωτιές έξω όταν έφτασα. Ο ξάδερφός μου προσπάθησε να σώσει τις γυναίκες που ήταν στην κουζίνα, με τη σύζυγό του. Προσπάθησε να γκρεμίσει με μια βαριοπούλα τον τοίχο της κουζίνας. Δεν ξέρω γιατί το έκανε, ίσως σκέφτηκε ότι έτσι θα εκτονωθεί η φωτιά… δεν ξέρω. Από όσα είπαν οι άνθρωποι που ήταν στην ταβέρνα, μόνο ένας θόρυβος από το αέριο ακούστηκε και τίποτα άλλο. Αμέσως έπιασε φωτιά. Και με τους πυροσβέστες που μιλήσαμε, δεν μάθαμε κάτι για την αιτία, ακόμα την ψάχνουν» αναφέρει ο ξάδελφος του ιδιοκτήτη της μοιραίας ταβέρνας.

Το ζευγάρι έχει δυο κόρες στην ηλικία, περίπου, των 30 ετών.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha που επικαλείται τον Διοικητή της Πυροσβεστικής η σύζυγος του ιδιοκτήτη φαίνεται ότι πήρε μια μεγάλη φιάλη των 20 λίτρων και προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες.

Όλες οι εστίες στην κουζίνα ήταν ανοιχτές, ωστόσο η καινούργια φιάλη είχε διαρροή. Το υγραέριο ήρθε σε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας… Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έφτασαν τα έξι μέτρα!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο εξαερισμός τράβηξε τις φλόγες προς τα πάνω με αποτέλεσμα ενώ πάνω το μαγαζί είναι καμένο, προς το πάτωμα οι ζημιές είναι μηδαμινές.

Στο μαγαζί υπήρχαν τρεις ακόμα μεγάλες μπουκάλες που ευτυχώς δεν εξερράγησαν…

Φωτογραφίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, messinialive

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις