Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καλαμάτα: Στενάζει η αγορά – Νέα πτώση τζίρου έως και 20% στα εμπορικά καταστήματα της πόλης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η άνοιξη δεν ήρθε ούτε με τις εκπτώσεις. Πτώση τζίρου κατά 11-20% είχαν σε σχέση με πέρυσι τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας…

στις χειμερινές εκπτώσεις. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από σχετική έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους 63 περιοχών της χώρας – μεταξύ αυτών και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά την φετινή περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων το 83% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, το 13% ότι κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και 4% σε καλύτερα. Οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μικρότερο από 30.000 ευρώ για το 2016, πραγματοποίησαν λιγότερες πωλήσεις φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 30.000 ευρώ.

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πραγματοποίησε χαμηλότερες πωλήσεις τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις σε σύγκριση με πέρσι, άνω του 40%. Περίπου μία στις πέντε είχαν μείωση στις πωλήσεις είτε μεταξύ 31% και 40%, είτε μεταξύ 21% και 30%. Τέλος μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είχαν πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 11% έως 20% και περίπου μία στις δέκα έως 10%. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μικρότερο από 30.000 ευρώ, αφού το 35% αυτών είχαν πτώση των πωλήσεων άνω του 40%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών το 2016 άνω των 30.000 ευρώ είναι 19%.

Η άποψη της πλειονότητας των επιχειρηματιών, για το ποια ήταν η καλύτερη περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, ήταν η πρώτη περίοδος της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή από 9/1/2016 έως 31/1/2016. Επίσης ένας στους τέσσερις επιχειρηματίες δήλωσε ότι δεν υπήρχε διαφορά όσον αφορά την αγοραστική κίνηση μεταξύ των τριών δεκαπενθήμερων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε