Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλαμάτα: Το κέντρο γέμισε τρακτέρ! Στα κάγκελα για τις τιμές της πατάτας και του ελαιολάδου (Φωτό)

Καλαμάτα: Το κέντρο γέμισε τρακτέρ! Στα κάγκελα για τις τιμές της πατάτας και του ελαιολάδου (Φωτό)

Στην Καλαμάτα μπήκαν το μεσημέρι της Τρίτης δεκάδες τρακτέρ αγροτών, κυρίως από την περιοχή της Μεσσήνης.

Πατατοπαραγωγοί που βλέπουν τις τιμές της πατάτας να κατρακυλούν, αλλά και ελαιοπαραγωγοί που διαμαρτύρονται τόσο για τις φετινές τιμές του ελαιολάδου όσο και για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν απ’ τον πρόσφατο καύσωνα, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κατέληξαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Εκεί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι πατατοπαραγωγοί επανέλαβαν την καταστροφή που έχουν υποστεί με τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες πωλούν το προϊόν τους, ενώ τόνισαν ότι, αντί η κατάσταση να εξομαλύνεται, γίνεται όλο και χειρότερη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ζήτησε να αλλάξει και ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, καθώς ο ισχύων δεν αποζημιώνει τις μεγάλες ζημιές στην καρπόδεση της ελιάς από τον πρόσφατο καύσωνα.

Ο γραμματέας του συλλόγου, Σπύρος Νικολόπουλος, πρόσθεσε ότι οι αγρότες όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας και της πρόσθετης οικονομικής ζημιάς που επέφερε δεν έχουν πάρει καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος. Εξήγησε, δε, ότι αρκετοί εξ αυτών δεν είναι σε θέση να ξαναμπούν στα χωράφια τους.

Στο πλευρό των αγροτών χθες βρέθηκαν φορείς και σωματεία εργαζομένων από την Καλαμάτα. Εν συνεχεία οι αγρότες επέστρεψαν στη βάση τους, αποφασισμένοι όμως να κλιμακώσουν περαιτέρω τον αγώνα τους τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις