Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλαμάτα: «Το θέμα είναι πώς θα βοηθήσουμε αυτό το παιδί όχι πώς θα το καταστρέψουμε» λέει ξάδερφος του θύματος του 16χρονου

Καλαμάτα: «Το θέμα είναι πώς θα βοηθήσουμε αυτό το παιδί όχι πώς θα το καταστρέψουμε» λέει ξάδερφος του θύματος του 16χρονου
ΑΠΕ ΜΠΕ (Αρχείο)

Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο 16χρονος που μαχαίρωσε 42χρονο έξω από κλαμπ στην Καλαμάτα. «Απλά είναι 16 χρονών παιδάκι. Δεν χρειάζεται να χαντακωθεί», είπε μιλώντας στο Live News ξάδερφος του 42χρονου τραυματία.

Το σοβαρό περιστατικό βίας συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα, όταν ένας 16χρονος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο – πιθανότατα μαχαίρι – σε έναν 42χρονο έξω από κλαμπ της πόλης.

Λίγο μετά τις 4 το πρωί, ένας 16χρονος και ένας 42χρονος διαπληκτίστηκαν σε νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης, στο κέντρο της Καλαμάτας. Λίγο αργότερα εξήλθαν από το κατάστημα και εκεί ο 16χρονος φέρεται να τραυμάτισε τον 42χρονο άνδρα με ένα μαχαίρι, στα πόδια.

Ο 42χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ την ίδια στιγμή η αστυνομία αναζητά τον 16χρονο, που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση, και διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για γνώριμο στις Αρχές και είναι γιος βαρυποινίτη. Μάλιστα, τον Mάιο του 2023 είχε μαχαιρώσει έναν 28χρονο με σουγιά έξω από νυχτερινό κέντρο.

Τότε είχε συλληφθεί, πέρασε η προσωρινή κράτηση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

«Από την πλευρά μας, πιστεύω ότι δεν θα γίνει μήνυση»

Η εκπομπή του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο επικοινώνησε με συγγενή του θύματος και ανέφερε:

«Έγινε αυτό που έγινε εντάξει, γλύτωσε ο άνθρωπος. Ένα λάθος ήταν που τελείωσε. Ευτυχώς, ο άνθρωπος δεν έπαθε ζημιά. Από εδώ και πέρα ό,τι πράξει η δικαιοσύνη. Απλά είναι 16 χρονών παιδάκι. Δεν χρειάζεται να χαντακωθεί. Το θέμα είναι πως θα βοηθήσουμε αυτό το παιδί όχι πώς θα το καταστρέψουμε. Tο παιδί πριν από κάποια χρόνια είχε κάνει κι άλλη βλακεία. Πήγε αναμορφωτήριο. Βγήκε έξω πάλι τα ίδια κάνει. Αυτό το παιδί θέλει βοήθεια, δεν θέλει κυνήγημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να συμβεί. Συνέβη; Πώς θα το λήξουμε πιο όμορφα και πως θα βοηθήσουμε αυτό το παιδί; Από τη στιγμή πλέον, που ο ξάδερφός μου είναι καλά. Με τη φυλακή και με τον εγκλεισμό δεν βοηθιέται κανένας. Από την πλευρά μας, πιστεύω ότι δεν θα γίνει μήνυση, δεν θα γίνει τίποτα».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις