Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλαμάτα: Τους… έφαγε η γουρουνοπούλα! Στο νοσοκομείο 13 άνθρωποι!

Καλαμάτα: Τους… έφαγε η γουρουνοπούλα! Στο νοσοκομείο 13 άνθρωποι!

Έφαγαν γουρουνοπούλα σε γνωστή ταβέρνα στην Καλαμάτα και πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο.

Τελικά μάλλον ήταν η γουρουνοπούλα που τους… έφαγε. Η βραδινή έξοδος για μια παρέα στην Καλαμάτα είχε άσχημη εξέλιξη. Περίπου 15 άτομα είχαν συμπτώματα δηλητηρίασης και οι 13 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι κατανάλωσαν γουρουνοπούλα σε γνωστό εστιατόριο της Καλαμάτας και άρχισαν να έχουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές και έτσι στο κατάστημα αναμένονται οι σχετικοί υγειονομικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και ποιος φέρει την ευθύνη.

Oι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την κατανάλωση του ψημένου κρέατος τώρα το καλοκαίρι, συνιστώντας στον κόσμο να είναι προσεκτικοί, αλλά κυρίως στους καταστηματάρχες να φροντίζουν να τηρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων και οι υγειονομικοί κανονισμοί κατά το ψήσιμο και τη συντήρηση των ευπαθών αυτών τροφίμων, όταν αφορούν μαζική εστίαση, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των πολιτών.

Μάλιστα, όπως είπαν οι γιατροί, οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις προκύπτουν τους καλοκαιρινούς μήνες από αλλοιωμένα τρόφιμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πλημμελούς συντήρησής τους στις σωστές θερμοκρασίες, ή στο ξαναζεσταμένο φαγητό, που ψύχεται και ζεσταίνεται ξανά.

Πηγή: Flynews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις