Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Καλάβρυτα: Σοκ σε όλη τη χώρα από τον τραγικό χαμό του 9χρονου στο φαράγγι – Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του παιδιού – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Καλάβρυτα: Σοκ σε όλη τη χώρα από τον τραγικό χαμό του 9χρονου στο φαράγγι – Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του παιδιού – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

– Συγκλονίζει ο πατέρας του μικρού Βασίλη: Είμαι ανίκανος
– Στη στενή γέφυρα “Σιφόνι” η βουτιά θανάτου του 9χρονου
– Οι αγωνιώδεις αναζητήσεις και το θλιβερό τέλος με την ανάσυρση της σορού του παιδιού
– Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας ζητούν οι κάτοικοι
– Τουλάχιστον 15 πτώσεις έχουν αναφερθεί στο σημείο!
– Τι είπε η ιατροδικαστής

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του μικρού Βασίλη, κατά το τραγικό περιστατικό χθες, στο φαράγγι του Βουραϊκού σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση της ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, που ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο.

Το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το πιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού.

Τουλάχιστον 15 πτώσεις στο σημείο!

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Νικολακόπουλος, υποστράτηγος πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, είπε ότι πιθανότατα το παιδί γλίστρησε και έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσβατο σημείο, καθώς έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 15 πτώσεις!

Μάλιστα τις περισσότερες φορές τα άτομα που έπεσαν δεν βρέθηκαν καν…

Η περιοχή Σιφόνι

Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής. Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού, τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύος δίνη – γι’ αυτό και η περιοχή ονομάζεται “Σιφόνι”-, που ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει εάν δεν είναι καλά δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων.

Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.

Πού βρέθηκε ο άτυχος Βασίλης

Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ – λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας  στις 6.00 – είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα.

Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο – τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του -ακούστηκε το κλάμα του.

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου Βασίλη: Πάρτε μου την επιμέλεια

Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ενώ με το ζόρι είχε τις αισθήσεις του και μονολογούσε «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…», με το κλάμα του να παραπέμεπι σε θρήνο.

Η σορός του μικρού θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα γίνει και η κηδεία του παιδιού…

Πηγή: patrastimes.gr filodimos.gr, kalavrytanews.com

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε