Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάλυμνος: Νέο συγκλονιστικό στοιχείο για τον φοιτητή που σκοτώθηκε σε δυστύχημα – Ο Νίκος Χατζηπαύλου και το μεγάλο λάθος του!

Κάλυμνος: Νέο συγκλονιστικό στοιχείο για τον φοιτητή που σκοτώθηκε σε δυστύχημα – Ο Νίκος Χατζηπαύλου και το μεγάλο λάθος του!

– Συμπληρώνονται τα κομμάτια στο παζλ με τον φοιτητή που σκοτώθηκε στην Κάλυμνο
– Ο Νίκος Χατζηπαύλου πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, μια λάθος απόφαση που πήρε
– Ιατροδικαστής και αστυνομικοί προσθέτουν ένα ακόμα στοιχείο που βάζει σε σκέψεις
– Ήταν ζωντανός επί 4 ημέρες αλλά πέθανε επειδή έμεινε μόνος και αβοήθητος
– Σε άθλια κατάσταση η μητέρα του 21χρονου φοιτητή – Το τραγικό τέλος στις έρευνες

Ο Νίκος Χατζηπαύλου σκοτώθηκε σε δυστύχημα όπως έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή. Η πολύκροτη υπόθεση που συγκλονίζει την Κάλυμνο και όχι μόνο, συμπληρώνεται με νέα στοιχεία που προβληματίζουν. Όλα δείχνουν πως ο 21χρονος ήταν ζωντανός επί 4 ημέρες αλλά πέθανε επειδή έμεινε μόνος και αβοήθητος. Αστυνομικές και ιατροδικαστικές πηγές προσδιορίζουν ως ημέρα θανάτου του, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου. 4 μέρες μετά την εξαφάνισή του δηλαδή.

Όλο αυτό το διάστημα ο Νίκος Χατζηπαύλου έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, σε ένα σημείο που είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες. Σε ένα “φαλακρό” βουνό που όπως έλεγαν οι διασώστες, ερευνούσαν μέρα και νύχτα. Οι προσπάθειές τους όμως δεν στάθηκαν αρκετές. Ο φοιτητής του ΕΜΠ λύγισε και άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι της μητέρας του.

Οι πυροσβέστες επεσήμαναν ακόμη ότι είχαν ερευνήσει αρκετές φορές το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής και δεν είχαν δει τίποτα.

Νίκος Χατζηπαύλου: Δυστύχημα και όχι δολοφονία

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του άτυχου φοιτητή του ΕΜΠ που είχε εξαφανιστεί από τις 19 Νοεμβρίου στην Κάλυμνο «αποκαλύπτει» το πόρισμα του ιατροδικαστή. Ο Νίκος Χατζηπαύλου δεν δολοφονήθηκε. Ο θάνατός του οφείλεται σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέτσος, μιλώντας από την πρώτη στιγμή στο newsit.gr, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας».

Το χρονικό της εξαφάνισης και το μεγάλο λάθος

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Τότε, είχε φύγει από το σπίτι των γονιών του για μια βόλτα με το ποδήλατο. Το δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή συνέβη πιθανότατα την ίδια μέρα. Ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από πτώση από βράχο.

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο. Η Κάλυμνος έχει πολλά αναρριχητικά σημεία. Όμως εκείνος, φαίνεται να μην επέλεξε ένα από τα γνωστά σημεία του νησιού, όπου ο χώρος είναι ειδικά οργανωμένος και υπάρχει, σε ορισμένες περιπτώσεις και προσωπικό.

Επέλεξε ένα απόμερο μέρος, όπου ήταν μόνος με τους κινδύνους να είναι μεγάλοι. Αυτή η λάθος απόφαση έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή.

Όλα δείχνουν πως μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να χάσει την ισορροπία του. Γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του κατά την πτώση.

Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του φοιτητή

Από την πτώση, ο Νίκος Χατζηπαύλου τραυματίστηκε σοβαρά. Όμως δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι πέρασαν μέρες που ήταν τραυματισμένος και αβοήθητος. Δεν αποκλείεται να ήταν αναίσθητος.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, στην Κάλυμνο σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχή. Το νερό παρέσυρε τον άτυχο φοιτητή. Έτσι εκτιμάται ότι η σορός του βρέθηκε στο σημείο όπου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25.11.2017) τον βρήκε το 15χρονο αγόρι.

Ο 21χρονος φοιτητής που ζούσε και σπούδαζε στην Αθήνα είχε πάει στην Κάλυμνο, για δει τη μητέρα του, η οποία είναι μόνιμα διορισμένη καθηγήτρια στο νησί. «Μαμά πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω» ήταν τα τελευταία λόγια του 21χρονου Νικόλα Χατζηπαύλου, που ξεκίνησε να πάει μια βόλτα με το ποδήλατό του, το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου.

Η μητέρα του, από την πρώτη στιγμή έτρεξε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού της, αφού για ώρες ο 21χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Εκείνες τις στιγμές είχε μιλήσει στην εκπομή LiveNews του Epsilon…

Τη σορό του άτυχου φοιτητή εντόπισε ένας 15χρονος μαθητής, έξι μέρες μετά την εξαφάνιση, που περνούσε από το σημείο. Η τραγική είδηση έκανε το γύρο της χώρας και προκάλεσε θλίψη…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις