Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κάλυμνος: Οικογενειακό δράμα πίσω από τη μήνυση μητέρας στο ίδιο το παιδί της – «Δεν αντέχεται όλο αυτό»

Κάλυμνος: Οικογενειακό δράμα πίσω από τη μήνυση μητέρας στο ίδιο το παιδί της – «Δεν αντέχεται όλο αυτό»

Η Κάλυμνος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που φτάνει ενώπιον της δικαιοσύνης. Η μάνα έκανε μήνυση στον γιο της, που έδωσε τις δικές του απαντήσεις…

Ακόμα ένα οικογενειακό δράμα, αυτή τη φορά στην Κάλυμνο, με τα αίτια να κρύβονται στα ναρκωτικά. Ο γιος που είναι χρήστης φέρεται να έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των ανθρώπων που τον έφεραν στον κόσμο. Με τα επεισόδια μέσα στο σπίτι να είναι αλλεπάλληλα και σοβαρά. Ο ίδιος ψάχνει χρήματα και οι γονείς του, τονίζουν πως τα όσα βιώνουν δεν μπορούν να τα αντέξουν άλλο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης με σωματική βία και με απειλές, για κλοπή, για απείθεια και για εξύβριση θα καθίσει την 10η Φεβρουαρίου 2022 ένας 34χρονος τοξικοεξαρτημένος Καλύμνιος, που μετέτρεψε τη ζωή της μητέρας του σε κόλαση.

H έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά την υποβολή μήνυσης από μια κάτοικο Καλύμνου, που υποστήριξε ότι ο γιος της, ηλικίας 34 ετών, είναι άτομο τοξικοεξαρτημένο επί πολλά έτη και ότι η συνεχής λήψη ναρκωτικών έχει επηρεάσει σημαντικά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική του υγεία.

Επεσήμανε ότι η οικογένεια έχει επιχειρήσει πολλές φορές να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί αλλά μάταια και ότι κατόπιν αιτήσεών της εισήχθη δύο φορές για αναγκαστική νοσηλεία στο νοσοκομείο της Λέρου όπου την ελευταία φορά βγήκε με οδηγίες για λήψη φαρμάκων. Πρόσθεσε ότι δεν λάμβανε τη θεραπεία του και ότι βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση καθότι πωλεί σε τρίτα άτομα οικοσκευές και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται εντός της οικίας των γονέων του και πως τα περιστατικά βίας σε βάρος της είναι αναρίθμητα και σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος την 11η Ιανουαρίου 2021, μέσα στο σπίτι της μητέρας και του πατέρα του, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου, κατηγορείται ότι άρπαξε βίαια τη μητέρα του από τον λαιμό και εν συνεχεία την απείλησε ότι εάν δεν του κατέβαλλε ορισμένο χρηματικό ποσό θα την σκότωνε. Η μητέρα του δεν ενέδωσε αλλά αντίθετα ειδοποίησε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, υποβάλλοντας ενώπιον των αστυνομικών,  έγκληση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο κατηγορούμενος την 12η Ιανουαρίου 2021.

Περαιτέρω, κατά την ίδια ημέρα, αφαίρεσε από την οικία στην οποία διέμενε με την μητέρα του τις τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων από ATM της τελευταίας και αποχώρησε, ενώ παράλληλα την εξύβρισε. Εν συνεχεία, την 12η Ιανουαρίου 2021 στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου, μολονότι ο αστυνομικός μαζί με συνάδελφό του, ευρισκόμενοι σε εποχούμενη περιπολία, τον εντόπισαν έξω από την οικία του, εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους, μη συμμορφούμενος.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον του Ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε έπιασε τη μητέρα του από τον λαιμό, ότι ζήτησε την κάρτα από τη μητέρα του και εκείνη του αποκρίθηκε ότι την είχε δώσει στην αδελφή του που βρίσκεται στη Ρόδο, αλλά αμέσως μετά όπως είπε της έπεσε η κάρτα κάτω και κατάλαβε ότι του έλεγε ψέματα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις