Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Καρδίτσα: Σκληρές εικόνες από την περισυλλογή νεκρών ζώων στον Παλαμά μετά τη φονική κακοκαιρία

Καρδίτσα: Σκληρές εικόνες από την περισυλλογή νεκρών ζώων στον Παλαμά μετά τη φονική κακοκαιρία

Η περισυλλογή βρίκσεται σε εξέλιξη με τις εικόνες να αποτυπώνουν το χάος και τις διαστάσεις της καταστροφής στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία. Χιλιάδες νεκρά ζώα στους δρόμους του Παλαμά…

Η δυσοσμία είναι αφόρητη στην Καρδίτσα καθώς χιλιάδες νεκρά ζώα παραμένουν σε στάνες ακόμα και σε δρόμους των περιοχών που χτυπήθηκαν ανελέητα από τη φονική κακοκαιρία Daniel. Οι κάτοικοι στον Παλαμά παραμένουν ανάστατοι με τους περισσότερους να σκέφτονται τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία. Στην περιοχή έχουν σπεύσει άντρες από τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν πιάσει δουλειά με τις ειδικές στολές που φαίνονται στις επόμενες εικόνες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, περισσότερα από 140.000 ζώα παραμένουν άταφα στον Θεσσαλικό Κάμπο, με την υγειονομική απειλή να σκορπάει τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικοι που μίλησαν στο ίδιο μέσο, κυκλοφορούν στην περιοχή με την χρήση μάσκας καθώς η μυρωδιά είναι αποπνικτική, ενώ τόνισαν πως φοβούνται για τις αρρώστιες από τα άταφα ζώα που είναι χιλιάδες και βρίσκονται παντού.

«Φοβόμαστε έχουμε οικογένειες, έχουμε μικρά παιδιά», ανέφερε ένας άνδρας, ενώ ένας άλλος επισήμανε ότι «φοβόμαστε μέχρι και το βήμα που κάνουμε». Η διαδικασία περισυλλογής των άταφων ζώων είναι σε εξέλιξη, με φορτηγά να τα φορτώνουν και να τα μεταφέρουν προς καύση. Στον Παλαμά στην Καρδίτσα άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν το έργο της περισυλλογής με τις ειδικές στολές όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

Κάτοικος της περιοχής τόνισε ότι «έχει ξεκινήσει η διαδικασία της περισυλλογής εδώ και κάποιες μέρες, περνάνε τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ όπου είναι εφικτό. Θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, είναι πάρα πολλά τα ζώα, καθώς βρίσκονται τουλάχιστον 40.000 στην περιοχή του Παλαμά».

Η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών ζώων έχει ως εξής. Ο κτηνοτρόφος είτε ατομικά είτε σε συνεννόηση με τον κοινοτάρχη του τηλεφωνεί στην κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας. Το αίτημα του καταγράφεται και στην συνέχεια φτάνει στη μονάδα του, το συνεργείο για την περισυλλογή ζώων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις