Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καρδίτσα: Τι λέει στο newsit.gr o δημοτικός σύμβουλος που έκανε την καταγγελία για την υπεξαίρεση τροφίμων

Καρδίτσα: Τι λέει στο newsit.gr o δημοτικός σύμβουλος που έκανε την καταγγελία για την υπεξαίρεση τροφίμων
photo αρχείο intime

Σάλος έχει προκληθεί στην Καρδίτσα μετά τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα υπεξαίρεσε τρόφιμα και άλλα προϊόντα από δωρεές που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία « Ιανός». Σήμερα, ο δήμαρχος Καρδίτσας έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Στην πραγματικότητα όμως, οι καταγγελίες των πολιτών για υπεξαίρεση τροφίμων στο πλαίσιο των δωρεών για την κακοκαιρία «Ιανός», τρόφιμα που σύμφωνα με τις καταγγελίες βρέθηκαν στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας Ουρανίας Σούφλα, βράζουν εδώ και πολλές ημέρες στα social media των κατοίκων και σε τοπικές facebook ομάδες.

Click4more: Σάλος στην Καρδίτσα: Προϊόντα για τους πλημμυροπαθείς του Ιανού σε σπίτι αντιδημάρχου

Για ημέρες, η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος δεν έπαιρνε θέση μέχρι και σήμερα όπου παραιτήθηκε, αφού το θέμα απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ανάμεσα στα πολλά σχόλια που έκαναν στην πολυπληθή «Ανοιχτή Ομάδα Καρδίτσας» οι κάτοικοι γράφουν σχόλια όπως: «Η κοινωνία της Καρδίτσας συγκλονίζεται από το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα με το πλιάτσικο της κυρίας Ουρανίας Σούφλα αντιδημάρχου Καρδίτσας. Τα στόματα άνοιξαν και επίσημα και ανεπίσημα. Κουβέντες που γίνονται από το πρωί μέσα στην πόλη είναι ότι όλοι ήξεραν το ποιόν της συγκεκριμένης κυρίας. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη κυρία θεώρησε τσιφλίκι της το στρατόπεδο στο οποίο μοιραζόταν τα τρόφιμα και σε όποιον ήξερε έδινε και σε όποιον δεν ήξερε ή δεν συμπαθούσε του έλεγε ότι τελείωσαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24/3 η αστυνομία, με παραγγελία της εισαγγελίας Καρδίτσας, πήγε στο σπίτι της Ουρανίας Σούφλα , έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού Καρλοπέσι, οι άντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν στο σπίτι της πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι κονσέρβες κτλ.

Η αντιδήμαρχος με τη σειρά της ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τις καταγγελίες, ενώ ο οι δημοτικές αρχές επιβεβαίωσαν την έφοδο της ΕΛΑΣ.

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο και την χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.

Τι λέει ο δημοτικός σύμβουλος που έκανε την καταγγελία στον εισαγγελέα

Με τη σειρά του, o δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας Κώστας Γκαβογιάννης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή» αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr τα εξής: «έχω ζητήσει από τις 25 του περασμένου Νοέμβρη επίσημα στοιχεία για τις δωρεές. Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Με αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Δίνοντας αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναλυτικά φυσικά, γιατί αν δεν υπάρχουν οι αναλυτικές καταστάσεις ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει και όπως είναι γνωστό τα παράπονα των δημοτών για τη διανομή της βοήθειας ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβρη.

Τελικά, μετά από δύο μήνες μού έδωσαν μια απάντηση με ένα χαρτί γραμμένο στο…γόνατο που έλεγε ότι παραλάβαμε τόσα κιλά φακές, τόσα κιλά φασόλια, καθόλου συγκεκριμένα στοιχεία παράδοσης- παραλαβής. Πού πήγαν τόσα στρώματα, μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, τόσα έπιπλα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Έτσι, πήγα στον εισαγγελέα. Χθες μάλιστα υπήρξε μια ψευδής μαρτυρία από τον δήμαρχο ο οποίος είπε ότι για τα πράγματα που βρέθηκαν στο χωριό, υπήρχε συνεννόηση για διανομή με τον πρόεδρο αλλά και τον παππά του χωριού. Ο πρόεδρος τον διέψευσε. Φαίνεται πάντως ότι μέχρι χθες, ο δήμαρχος προσπαθούσε να καλύψει την αντιδήμαρχο».

Η απάντηση δημάρχου και αντιδημάρχου

To newsit.gr επικοινώνησε και με το δήμαρχο της Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, ο οποίος μας είπε ότι δεν γνώριζε τις καταγγελίες και ανέφερε πως σήμερα έκανε δεκτή την παραίτηση της κα Σουφλά.

Η σημερινή επίσημη δήλωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής: «Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί»

Όσο για τη δήλωση της κα Σούφλα, αυτή είναι η εξής: «Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων. Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις