Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καρκινοπαθής με κορονοϊό καταγγέλλει: Περίμενα 10 ώρες στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Χανίων

Καρκινοπαθής με κορονοϊό καταγγέλλει: Περίμενα 10 ώρες στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Χανίων
zarpanews.gr

Καταγγελία – σοκ από τον γιο μίας 68χρονης καρκινοπαθούς με κορονοϊό στα Χανιά. Όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκε να περιμένει 10 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό της, περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι στο νοσοκομείο.

«Η μητέρα μου είναι 68 ετών και είναι καρκινοπαθής. Υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία καθώς πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εδώ και έξι μέρες έχει διαγνωστεί με κορονοϊό γι’ αυτό μας είπαν να πάμε την Κυριακή (σ.σ. 30.01.2022) να κάνει εξετάσεις», καταγγέλλει στο zarpanews.gr ο γιος της γυναίκας, ο οποίος τη συνόδευε.

«Μας άφησαν να περιμένουμε έξω, δεν μας έβαζαν μέσα. Στο μεταξύ έβρεχε. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Μπήκαμε στο αμάξι. Μείναμε στο αμάξι από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, γιατί μας είπαν ότι τότε θα άδειαζε κρεβάτι», τονίζει.

Ωστόσο, μετά τις 8, τούς ενημέρωσαν ότι τελικά δεν υπήρχε κρεβάτι: «Μου είπαν αν θέλω να την πάω με το αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο. Αν θέλω να περιμένω εκεί μήπως αδειάσει κάτι μέσα στη νύχτα. Ή αλλιώς να πάω στο σπίτι και να την φέρω πάλι αύριο (σ.σ. σήμερα, 31.01.2022) στις 4 το μεσημέρι!», προσθέτει.

«Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα κρεβάτι, να την αφήσουν λίγο να ξαπλώσει για όσο περιμένει; Να μας αφήνουν όλες αυτές τις ώρες έξω, γυναίκα καρκινοπαθή, με κακές εξετάσεις, εντελώς αδύναμη που έπρεπε να κάνει εισαγωγή, να την αφήνουν μέσα στο κρύο με το air condition του αυτοκινήτου;», διερωτάται.

Η απάντηση του νοσοκομείου Χανίων

Το zarpanews.gr έθεσε το περιστατικό υπόψη του διοικητή του ιδρύματος, Γιώργου Μπέα, ο οποίος ανέφερε ότι πράγματι η πληρότητα των κλινικών είναι στο 100% διαρκώς.

Όπως τόνισε, όταν κρίνεται ότι πρέπει να γίνει διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο, αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα μέσω ΕΚΑΒ. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, όπως συμπλήρωσε, όλα τα περιστατικά που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αξιολογούνται με προσοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις