Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάρπαθος: Αποθέωση από την Daily Mail για το πιο «υποτιμημένο» ελληνικό νησί

Κάρπαθος: Αποθέωση από την Daily Mail για το πιο «υποτιμημένο» ελληνικό νησί

Η Κάρπαθος μπήκε στη σχετική λίστα της Daily Mail, με τους παράγοντες του νησιού να αισιοδοξούν, ότι το φετινό καλοκαίρι ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν…

Η Κάρπαθος κρύβει τις δικές της ομορφιές και η Daily Mail προσπαθεί να τις αναδείξει. Το νησί εντάχθηκε σε λίστα με τους 14 κορυφαίους εναλλακτικούς προορισμούς από όλο τον κόσμο και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αισιοδοξούν ότι αυτό θα παίξει ρόλο στις αφίξεις του ερχόμενου καλοκαιριού. Η αισιοδοξία για τον τουρισμό είναι διάχυτη στο νησί, με τους τοπικούς παράγοντες να ετοιμάζονται από τώρα για τις πρώτες αφίξεις.

Ανάμεσα στους 14 εναλλακτικούς προορισμούς από όλο τον κόσμο που διαθέτουν τη γοητεία του διαφορετικού και ανεξερεύνητου και έχουν «παραβλεφθεί» ή «υποτιμηθεί» από τον μαζικό τουρισμό, εντάχθηκε η Κάρπαθος σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail και την ιστοσελίδα timeout.com.

Σκοπός του άρθρου, όπως αναφέρουν τα δύο δημοφιλή μέσα, είναι να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες σχετικά με ποιοτικούς προορισμούς που ξεχωρίζουν για την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία και τις εμπειρίες που προσφέρουν και θεωρούνται «κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι».

Σύμφωνα με τη λίστα, στην Κάρπαθο οι επισκέπτες απολαμβάνουν παρθένες παραλίες, μακριά από την κοσμοσυρροή και την τυποποίηση που έχουν άλλα Ελληνικά νησιά, ενώ γίνεται αναφορά στη μοναδική Όλυμπο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιπροσθέτως τη Μογγολία, τη λίμνη Μπακαλάρ στο Μεξικό, την Κουένκα του Ισημερινού, τη Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία και Εζεργοβίνη, το Πόρτο Ρίκο, το Γκίπσλαντ στην Αυστραλία, το Πλίμουθ, το Βερμόντ, το Τούρκου στη Φινλανδία, το Λομπόκ της Ινδονησίας, τα νησιά Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, το Μπρέι της Ιρλανδίας και τη Ζιμπάμπουε.

«Η ακατέργαστη ομορφιά της Καρπάθου γοητεύει τους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα. Σε συναντήσεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού, ITB 2023, διαπιστώνεται το έντονο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, bloggers και άλλους ειδικούς σχετικά με ανεξερεύνητους προορισμούς, όπως είναι η Κάρπαθος, με αυθεντικές εμπειρίες χωρίς ορδές μαζικών τουριστών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το νησί μας συγκαταλέχθηκε πρόσφατα ανάμεσα στους 25 προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, στην ετήσια καθιερωμένη λίστα του National Geographic», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός. 

Πηγή: Daily Mail

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις