Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κάρπαθος: “Δεν έγινε πάρτι στο νεκροταφείο αλλά ένα event υψηλής αισθητικής με κλασικά αριστουργήματα” (Φωτό)

Κάρπαθος: “Δεν έγινε πάρτι στο νεκροταφείο αλλά ένα event υψηλής αισθητικής με κλασικά αριστουργήματα” (Φωτό)

Η είδηση από την Κάρπαθο προκάλεσε αίσθηση. Ο διοργανωτής των όσων έγιναν στο νεκροταφείο, μιλάει στο NewsIt.gr και εξηγεί…

“Ένα μουσικό event υψηλής αισθητικής, στο οποίο ακούστηκαν κλασσικά αριστουργήματα των Βαγγέλη Παπαθανασίου και Jean Michell Jarre πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πρωτεύουσας της Καρπάθου Αγίου Νικολάου μέσα στο κοιμητήριο των Πηγαδιών.”

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Χατζηκουτσός που ανέλαβε την πρωτοβουλία στόχος ήταν η ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης που εξαιτίας της καραντίνας παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους: “Κανένα πάρτι δεν διοργανώθηκε και κανένας κόσμος δεν συγκεντρώθηκε.

Οι μοναδικοί που ήμασταν εκεί ήμουν εγώ, τα δυο άτομα που ανέλαβαν να φωτίσουν την εκκλησία του κοιμητηρίου που γιόρταζε χθες καθώς και ελάχιστα άτομα που είχαν επισκεφτεί τους τάφους των οικιών τους. Από πότε οι μουσικές των Βαγγέλη Παπαθανασίου – Jean Michell Jarre και Daloop & friends αποτελούν προϊόν βεβήλωσης; Βαριές κουβέντες για μια παράσταση εικόνα και ήχου που στόχο είχε την ψυχαγωγία ανήμερα της μεγάλης γιορτής”.

Προς όλους εκείνους μάλιστα που δηλώνουν θιγμένοι από την πρωτοβουλία του, ο Γιώργος Χατζηκουτσός τους ζητάει συγνώμη: “Έκανα μια ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook και ζήτησα συγνώμη σε όλους εκείνους που είπαν πως τους πρόσβαλα με την πράξη αυτή. Μια ειλικρινή συγνώμη που όσοι με ξέρουν γνωρίζουν καλά πως την εννοώ. Αυτό που θέλω να ξέρουν όλοι είναι ότι δεν βεβηλώσαμε μνήματα νεκρών, το μοναδικό που φωτίσαμε ήταν μόνο το ναό του Αγίου Νικολάου και τίποτα παραπάνω.

Τα ηχεία ήταν με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα ώστε να βλέπουν προς την πόλη ενώ στεκόμασταν στην άκρη του κοιμητηρίου”.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις