Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κάρπαθος: Εισαγγελική παρέμβαση και νέα στοιχεία για το βίντεο που οδήγησε τον πατέρα στην αυτοκτονία

Κάρπαθος: Εισαγγελική παρέμβαση και νέα στοιχεία για το βίντεο που οδήγησε τον πατέρα στην αυτοκτονία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Κάρπαθος παραμένει ανάστατη από την τραγική είδηση με την αυτοκτονία του πατέρα. Ανοίγουν κλειστά στόματα για το βίντεο που θόλωσε το μυαλό του…

Η Κάρπαθος παραμένει «παγωμένη» από την αυτοκτονία πατέρα που δεν άντεξε το bullying και τα σεξιστικά σχόλια συγχωριανών του, στο καφενείο που πήγαινε. Αιτία ένα βίντεο που έδειχνε το γιο του, σε προσωπικές στιγμές και το οποίο διέρρευσε, χωρίς ακόμα να έχει διαπιστωθεί ο τρόπος. Για το λόγο αυτό υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, με τις πληροφορίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι φόβοι για αντίποινα από την οικογένεια του αυτόχειρα, η φημολογία για άλλα βίντεο που έχουν ορισμένοι και απειλούν να τα διακινήσουν, μαζί με τις πρώτες καταθέσεις που έχει στα χέρια της η τοπική αστυνομία, συντηρούν το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα. Οι συζητήσεις στο νησί, επικεντρώνονται γύρω από την αυτοκτονία του πατέρα και τον θόρυβο που ξεσήκωσε σε ολόκληρη τη χώρα. Η Κάρπαθος συζητάει για ακόμα μία μέρα, το κάθε στοιχείο που έρχεται στο φως.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να μην μείνει αδιερεύνητη καμία πτυχή της θλιβερής υπόθεσης με την αυτοκτονία του πατέρα μετά τη «διαρροή» και το bullying  που ακολούθησε βίντεο με προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα, παρήγγειλε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα της Καρπάθου, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Η Εισαγγελέας πέραν του προφανούς της έρευνας για την αυτοκτονία του 60χρονου ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του 60χρονου η κ Εισαγγελέας, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα για τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης, μετάδοσης κλπ. προσωπικών δεδομένων του γιου του θύματος, με σκοπό την ηθική βλάβη της οικογένειας. Επιπλέον της πράξης της συμμετοχής σε αυτοκτονία με καταπίεση του θύματος μέσω της ψυχικής πίεσης της μετάδοσης ή απειλής μετάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικείου προσώπου και δυσφήμισής του στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της dimokratiki.gr, οι δύο άνδρες δεν ήταν ζευγάρι. Η μαγνητοσκόπηση της συνεύρεσης έγινε από τον ένα με το κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι και η διαρροή έγινε από τον ίδιο, είτε εκουσίως, είτε ακουσίως. Ο γιος του αυτόχειρα φέρεται να είχε έρθει σε ρήξη μαζί του.

Εκφράστηκαν και φόβοι ενώ κυκλοφορούν φήμες για αντεκδίκηση αν και επισήμως η οικογένεια του αυτόχειρα επί του παρόντος δεν θέλει να δοθεί συνέχεια στο δράμα. Μιλώντας χθες, θείος του 34χρονου γιου του αυτόχειρα, είπε, μεταξύ άλλων, πως ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στην ζωή του, καθώς δεν άντεχε άλλο τα σχόλια της τοπικής κοινωνίας και όσα ακολούθησαν την προβολή και διάδοση του βίντεο του γιού του, περιγράφοντας πως “δεν ήταν τόσο εξελιγμένος, ήταν έτσι βαρύς τύπος, κλειστός χαρακτήρας”.

Ακόμη, περιγράφει ποιος είναι ο άνθρωπος που “πρωταγωνιστεί” με τον γιό του αυτόχειρα στο επίμαχο βίντεο, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι γνωστός σε όλο το νησί και προέβη στην διάδοση του βίντεο στην τοπική κοινωνία για να εκδικηθεί τον 34χρονο, για μεταξύ τους διαφορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι θα γίνει έρευνα σε κινητά τηλέφωνα (όχι αδιακρίτως κατοίκων αλλά συγκεκριμένων και στοχευμένα) για να προκύψει η προέλευση του επίμαχου βίντεο αλλά και για να διαπιστωθεί σε ποιον βαθμό έχουν βάση φήμες που αναφέρουν ότι υφίστανται και άλλα βίντεο με ροζ περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (15-02-2022) ο 60χρονος πήγε στο στάβλο που είχε λίγο έξω από το σπίτι του έχοντας μαζί του μία κυνηγετική καραμπίνα. Όπλισε, την έβαλε στο κεφάλι του και τράβηξε την σκανδάλη βάζοντας έτσι τέλος στη ζωή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις