Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάρπαθος: Εκρήξεις λόγω της ζέστης στην αποθήκη πυρομαχικών που έβγαινε καπνός – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος στο newsit.gr

Κάρπαθος: Εκρήξεις λόγω της ζέστης στην αποθήκη πυρομαχικών που έβγαινε καπνός – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος στο newsit.gr

Εκρήξεις ακούγονται από την αποθήκη πυρομαχικών του Στρατού στην Κάρπαθο, όπου νωρίτερα αναφέρθηκε πως υπάρχει καπνός.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Δήμαρχος Καρπάθου αναφέρει πως νωρίς το πρωί ακούστηκαν εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών, πιθανότατα λόγω του καύσωνα.

“Νωρίς το πρωί σημειώθηκαν μικροεκρήξεις στο χώρο των πυρομαχικών λόγω ζέστης, αλλά τώρα έχει λυθεί το ζήτημα” αναφέρει ο Δήμαρχος Καρπάθου, Γιάννης Νισύριος.

Από την πρώτη στιγμή, όταν άρχιζαν να ακούγονται οι εκρήξεις στο χώρο που βρίσκονται πυρομαχικά, ο δήμαρχος με τους ιθύνοντες του τομέα Περιβάλλοντος του δήμου Καρπάθου, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο σημείο του στρατοπέδου του νησιού.

«Οι μικροεκρήξεις είναι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Εμείς σαν δήμος μαζί με την Πυροσβεστική ρίχνουμε νερό στο κτίριο που βρίσκονται τα πυρομαχικά, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία και να μην έχουμε πρόβλημα. Λύθηκε το ζήτημα σχεδόν αμέσως” λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Καρπάθου.

Η αστυνομία, για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο και από τις δύο μεριές αλλά όπως μας αναφέρει ο κ. Νισύριος «σε μία ώρα λογικά θα έχει ανοίξει και ο δρόμος».

Επιπλέον, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Καρπάθου, δεν χρειάστηκε καν η συμβολή ειδικών πυροτεχνουργών από την Ρόδο ή την Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις