Κυριακή, 26 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κάρπαθος: Επιχείρηση διάσωσης για 79 πρόσφυγες και μετανάστες πάνω σε ιστιοφόρο

Κάρπαθος: Επιχείρηση διάσωσης για 79 πρόσφυγες και μετανάστες πάνω σε ιστιοφόρο

Οι μετανάστες βρίσκονταν πάνω σε ιστιοφόρο και έζησαν εφιαλτικές στιγμές ανοιχτά της Καρπάθου. Για ακόμα μια φορά λιμενικοί έδρασαν ταχύτατα και σωτήρια για τους πρόσφυγες

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων – μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο και άμεσα ξεκίνησε η περισυλλογή και διάσωση εβδομήντα εννέα συνολικά αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το Περιπολικό πλοίο με ασφάλεια στο λιμένα Λακκίου στη Λέρο, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προκειμένου μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. Λέρου, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος, κενό επιβατών οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού και ιδιωτικού σκάφους στον λιμένα Καρπάθου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις