Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κάρυστος: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το πετρέλαιο του Pegas – Δρομολογούν τη μεταφόρτωσή του σε άλλο πλοίο

Κάρυστος: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το πετρέλαιο του Pegas – Δρομολογούν τη μεταφόρτωσή του σε άλλο πλοίο
Φωτογραφία tvstar.gr

Τη μεταφόρτωση του πετρελαίου από το κατάστρωμα του ρωσικού δεξαμενόπλοιου Pegas, που βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από την Κάρυστο, δρομολογούν οι ΗΠΑ, σε μια πρωτόγνωρη επιχείρηση που δεν έχει ξαναγίνει σε κλειστό κόλπο, παρά μόνο σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Pegas είναι φορτωμένο με 110 χιλιάδες τόνους πετρελαίου και έφτασε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου, λόγω κακοκαιρίας στο Κάβο Ντόρο και μηχανικής βλάβης.

Επειδή έχουν επιβληθεί κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο εκεί από τις 14 Απριλίου, όταν δόθηκε εντολή να απαγορευτεί ο απόπλους του και να δεσμευθεί το φορτίο του.

Για αυτό και το αμερικανικό δημόσιο κατέσχεσε το πετρέλαιο και θα το μεταφορτώσει σε άλλο πλοίο ή πλοία που θα φτάσουν στο ίδιο σημείο, σε μια πρωτόγνωρη ship to ship επιχείρηση, για την οποία υπάρχει αρκετός φόβος επειδή υπάρχουν ανησυχίες για διαρροή και μόλυνση της θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 14 Απριλίου το πλήρωμά του, 19 άτομα από την Ρωσία, παραμένουν εντός του πλοίου, αναμένοντας τις αποφάσεις της ελληνικής και αμερικανικής δικαιοσύνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις