Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καστελόριζο: Οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν χαμόγελα – Οι ερωτήσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ [pics]

Καστελόριζο: Οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν χαμόγελα – Οι ερωτήσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ [pics]

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Καστελόριζο και πέρασε μπροστά από το στρατιωτικό άγημα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν μπόρεσε να κρατηθεί…

O Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε χθες στο Καστελόριζο, σε μια επίσκεψη που είχε πολλά ντεσού, αλλά και κρητικό χρώμα! Όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά στο στρατιωτικό άγημα, άκουσε τον στρατιώτη που ήταν μπροστά του να του αναφέρεται, όπως γίνεται όταν ένας φαντάρος βρεθεί μπροστά σε ένα υψηλόβαθμο αξιωματικό ή ένα επίσημο πολιτικό πρόσωπο:

“Κεφαλογιάννης Αριστοτέλης κύριε πρόεδρε”, του είπε με στεντόρια φωνή ο στρατιώτης με τον πρωθυπουργό να χαμογελά ευγενικά στον φαντάρο με το πολιτικό και… άκρως κρητικό επώνυμο. “Από που εισαι;” τον ρωτά ο κρητικός αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Αποστολάκης που ακολουθούσε “από τα Ανώγεια είσαι”;

“Μάλιστα Αρχηγέ” απαντά εκείνος. Τρία βήματα παρακάτω στο μεθεπόμενο φαντάρο του αγήματος ακούει με έκπληξη τον νεαρό να του αναφέρεται κι εκείνος: “Κεφαλογιάννης Ιωάννης κύριε Πρόεδρε”!

“Και εσύ από τα Ανώγεια είσαι;” τον ρωτάει ο αρχηγός, που μετά την καταφατική απάντηση του νεαρού δεν βάσταξε: “μα καλά πόσοι Κεφαλογιάννηδες υπηρετείτε στο Καστελόριζο;” Δυό είμαστε αρχηγέ, του είπε ο τελευταίος νεαρός δίνοντας ενα ξεχωριστό… κρητικό χρώμα στην παρουσίαση του αγήματος!

Εικόνες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατόπεδο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας όχι μόνο γιατί επιτελούν το καθήκον τους, αλλά και γιατί ακούραστα, μέρα και νύχτα, βρίσκονται δίπλα στους ακρίτες του Καστελόριζου, τους προσφέρουν την αίσθηση της ασφάλειας, διότι, όπως είπε, «η αίσθηση της ασφάλειας είναι ένα ανεκτίμητο αγαθό για τους άνδρες και τις γυναίκες αυτής της ακριτικής περιοχής».

Εξήρε το κοινωνικό έργο της Διοίκησης Άμυνας και τόνισε πως όταν φύγουν από το Καστελόριζο, θα θυμούνται με νοσταλγία και ιδιαίτερη συγκίνηση τη συγκεκριμένη θητεία.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Είμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, είπε ότι η Διοίκηση Άμυνας είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο και η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι μια αναγνώριση και εκτίμηση της προσφοράς της.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του Λιμενικού, Σταμάτη Ράπτη, επισκέφθηκε μία πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης, στο λιμάνι του Καστελόριζου.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις