Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καστοριά: Εικόνες μοναδικής ομορφιάς από drone – Ένα απέραντο παγοδρόμιο η περίφημη λίμνη – video

Καστοριά: Εικόνες μοναδικής ομορφιάς από drone – Ένα απέραντο παγοδρόμιο η περίφημη λίμνη – video

Τα χιόνια έντυσαν στα λευκά την Καστοριά και οι εικόνες από drone δείχνουν το εκπληκτικό σκηνικό. Τουρίστες απολαμβάνουν το τοπίο, που για τους ντόπιους είναι συνηθισμένο κάθε χρόνο τέτοια εποχή…

Η κακοκαιρία έντυσε στα λευκά την Καστοριά, με το μεγαλύτερο μέρος της περίφημης λίμνης να έχει παγώσει. Η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται μόνο αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι πεζοί, καθώς δρόμοι και πεζοδρόμια κρύβουν παγίδες.

Για μία εβδομάδα ο υδράργυρος βρισκόταν σταθερά κάτω από το μηδέν και οι περισσότεροι προσπαθούσαν να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ένα εκπληκτικό βίντεο από drone δείχνει πανοραμικά τις ομορφιές της πόλης.

Η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 (μείον 16) έως 02 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Εύβοια. Βαθμιαία αίθριος καιρός. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Ανεμοι: βόρειοι 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 03 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες Θερμοκρασια: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και γρήγορα γενικά αίθριος. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 17-01-2019

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα δυτικά και νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός, κατά Τόπους ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις