Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καστοριά: Μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

Καστοριά: Μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

Συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (5.10.2022) τους συγκεντρωμένους να ζητούν μείωση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων.

Το συλλαλητήριο είχε μεγάλη συμμετοχή ορισμένα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς δεν λειτουργούσαν για ένα τρίωρο και οι εργαζόμενοι μαζί με τους αντιδημάρχους προσήλθαν με πορεία στον χώρο της συγκέντρωσης.

Την αγωνία του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου της περιοχής για τον χειμώνα που έρχεται μετέφερε, στον χαιρετισμό του, ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, ενώ για την ενεργειακή φτώχεια και το τεράστιο καλλιεργητικό κόστος ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης των καυσίμων, μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς Θωμάς Μόσχος.

Την πανκαστοριανή συγκέντρωση διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ συμμετοχή και συμπαράσταση δήλωσαν όλοι οι φορείς της πόλης. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν εργαζόμενοι στον κλάδο της γουνοποιίας, που επλήγη τόσο από την πανδημία όσο και από το εμπάργκο στη Ρωσία, βενζινοπώλες και εργαζόμενοι στα πρατήρια καυσίμων, το σύνολο των ανθρώπων της εστίασης καθώς και εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου της Καστοριάς.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος και Άργους Ορεστικού Πάνος, Κεπαπτσόγλου, καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις