Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καστοριά: Μέσα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου που ισοπεδώθηκε από την τρομερή έκρηξη (video)

Καστοριά: Μέσα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου που ισοπεδώθηκε από την τρομερή έκρηξη (video)

Οι πολύπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Β. Ελλάδος καλούνται να λύσουν τον γρίφο της έκρηξης που κατεδάφισε το ιστορικό ξενοδοχείο της Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, 3 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να ισοπεδωθεί το τριώροφο ξενοδοχείο. Οι έρευνες ξεκίνησαν από την Πυροσβεστική. Αρχικά ορίσθηκαν τρεις πραγματογνώμονες, όμως στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ πριν από λίγες ημέρες μπήκαν στα συντρίμμια και ανέλαβαν δράση. Σύμφωνα με το thestival.gr, αναζητούν το στοιχείο εκείνο που θα δώσει απαντήσεις για το τι προκάλεσε την μεγάλη έκρηξη. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ιδιοκτήτες στις αρμόδιες αρχές, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου γινόταν χρήση υγραερίου ενώ οι δεξαμενές τροφοδοσίας παραμένουν άθικτες σε χώρο εκτός του κτιρίου.

Το ξενοδοχείο «Tsamis», είχε ανακαινισθεί το 2010. Διέθετε 75 κλίνες και πέντε σουίτες. Ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ‘70 και η ύπαρξή του συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε κατασκευαστεί σε απόσταση λίγων μέτρων από τη λίμνη της Καστοριάς…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις