Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής (24/10) οι τέσσερις συλληφθέντες από τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο κινητοποίησης για τον θάνατο του 20χρονου μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα νεαρής ηλικίας, οι οποίοι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο φρουρούμενοι από δυνάμεις της ΟΠΚΕ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες από τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά κατά την διάρκεια της καταδίωξη στο Πέραμα, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας, καθώς δεν δέχτηκαν να τους γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου όταν τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με το GRTimes, oι διαδηλωτές βγήκαν στην οδό Εγνατία όπου περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Στη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο, προκάλεσαν φθορές και σε άλλες τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ στη συνέχεια, τα άτομα διέφυγαν στα στενά πάνω από την Εγνατία.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις