Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καταγγελία – φωτιά από τον Δημοσχάκη της ΝΔ κατά επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία κατά του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Κασσαβέτη προχώρησε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, υποστηρίζοντας ότι εισέπραξε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το ποσό των 400.000 ευρώ ως αντιμισθία καθηγητή της Νομικής Σχολής, για το διδακτικό έργο το οποίο όμως δεν άσκησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την καταγγελία μάλιστα, αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα παρά την απόφαση του ΔΠΘ και ως… αντεκδίκηση από το νέο του πόστο έστειλε τους Επιθεωρητές και Ελεγκτές στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, θέλοντας έτσι να ασκήσει “πίεση”!

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, ο κ.Δημοσχάκης κατηγόρησε ευθέως τον κ.Κασαβέτη ότι έδωσε εντολή στους υφισταμέμνους του να κάνουν “φύλλο και φτερό”, τις οικονομικές υπηρεσίες του ΔΠΘ, επειδή του ζητήθηκε πρόσφατα να επιστρέψει το ποσό αυτό. Ο Βουλευτής Έβρου , που μαζί με άλλους Βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν για την υπόθεση σχετική ερώτηση στη Βουλή, είπε ότι η τακτική του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης είναι καταφανώς εκδικητική, επειδή του ζήτησαν να επιστρέψει τα χρήματα που αδίκως εισέπραξε!

Ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Κασσαβέτης - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όπως είπε ο κ.Δημοσχάκης: “Είναι πολύ σοβαρό. Ο κ.Κασαβέτης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θρλάκης. Εισέπραξε δίδακτρα χωρίς να διδάξει τα 2 τελευταία χρόνια. Του ζήτησαν λοιπόν να τα επαναφέρει στο δημόσιο ταμείο. Επειδή δεν τα επανέφερε διενεργήθηκε ένορκος διοικητική εξέταση και του επιβλήθιηκαν κυρώσεις. Για αντεκδίκηση λοιπόν έστειλε τους Επιθεωρητές του Σώματος που προίσταται να ελέγξουν πράγματα που έχουν κριθεί πολλές φορές μέχρι τώρα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την Δικαιοσύνη…

Είναι ξεκάθαρο ότι ασκεί με αυτό τον τρόπο πίεση στον πρύτανη, τους καθηγητές, τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου ως επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Αν τόσο αυτός όσο και ο υπουργός Παιδείας έχουν στο στόχαστο τους το ΔΠΘ, θα μας βρουν όλους απένατι τους. Αυτό να το ξέρουν”.

Πηγή: evros-news

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε