Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταγγελία στο Live News για το νοσοκομείο Αγρινίου: «Το παιδί μου παραλίγο να πεθάνει από λάθος διάγνωση»

Καταγγελία στο Live News για το νοσοκομείο Αγρινίου: «Το παιδί μου παραλίγο να πεθάνει από λάθος διάγνωση»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πατέρας κατήγγειλε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, πως ο γιος του παραλίγο να χάσει τη ζωή του από λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Όπως υποστήριξε, ο 20χρονος γιος του πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου τα Χριστούγεννα, με αφόρητους πόνους στην κοιλιά, ωστόσο τον έδιωξαν, λέγοντας του πως δεν είχε τίποτα. Τελικά, ύστερα από έξι ημέρες χειρουργήθηκε για περιτονίτιδα. 

«Ήρθαμε τα Χριστούγεννα το πρωί 25 Δεκεμβρίου με πόνο στην κοιλιά στο νοσοκομείο. Έκαναν κάποιες εξετάσεις και μας διώξανε με λοίμωξη του αναπνευστικού όπως κάνουν πάντα με μια αντιβίωση».

Όπως ήταν φυσικό τα συμπτώματα δεν υποχωρήσαν με την αντιβίωση καθώς όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο 20χρονος δεν είχε ίωση, αλλά σκωληκοειδίτιδα.

«Πόνους στην κοιλιά έντονους και εμετούς. Τους τα είπαμε εμείς στο νοσοκομείο και λένε ‘λοίμωξη του αναπνευστικού. Δεν είναι τίποτα. Πάρτε αυτήν την αντιβίωση, αντιπυρετικά και θα γίνει καλά’. Εντάξει, εντάξει. Περιμέναμε να περάσει με αντιβίωση και είχαμε το παιδί στο σπίτι να αργοπεθαίνει».

Είναι σοκαριστικό πως από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς ο 20χρονος πάλευε στο σπίτι με την σκωληκοειδίτιδα, ενώ πίστευε ότι είχε μια απλή ίωση, όπως του είχαν πει οι γιατροί.

«Πήγαμε να κάνουμε κάτι εξετάσεις έξω σε ιδιωτική κλινική την Κυριακή και τα λευκά του (αιμοσφαίρια) βγήκαν 18.000 από 3.000 που ήταν. Και ήρθαμε πάλι εδώ στο νοσοκομείο. Με τα χίλια ζόρια, εγώ φώναζα να κάνουν αξονική στο παιδί. Δεν έκαναν, φώναξα εγώ και τελικά έκαναν και σε μισή ώρα το βάλανε χειρουργείο. Να φωνάζω εγώ τι εξετάσεις πρέπει να κάνουν στο παιδί για να σωθεί».

«Έπρεπε να κάνω τσαμπουκά για να κάνουν αξονική στο παιδί μου» λέει ο πατέρας του 20χρονου στο LIVE NEWS ο οποίος πήγε δυο φορές τον γιο του στο νοσοκομείο, την πρώτη τον έδιωξαν και τη δεύτερη έντρομοι τον έβαλαν μέσα στο χειρουργείο καθώς –όπως καταγγέλλει- είχαν κάνει λάθος διάγνωση.

«Παίρνω τον γιατρό μου έξω και λέω ‘πάω Πάτρα, φεύγω από αυτό εδώ το νοσοκομείο’ και μου λέει ‘Κώστα, δεν προλαβαίνεις’. Κι έτσι το κάναμε εδώ το χειρουργείο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο “Live News” επιβεβαιώνει το περιστατικό τονίζοντας πως ο νεαρός είχε εξεταστεί τα Χριστούγεννα από χειρουργό στα ΤΕΠ.

Ο γιατρός το εξέτασε το παιδί του έδωσε φαρμακευτική αγωγή και συνέστησε επανεξέταση. Επανήλθε ο νεαρός λίγο πριν αλλάξει η χρονιά με περιτονίτιδα. Αμέσως κινητοποιήθηκε το νοσοκομείο.

Ο ίδιος γιατρός που έκανε την αρχική λανθασμένη διάγνωση μαζί με τον διευθυντή της χειρουργικής, τον χειρούργησαν λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

«Λοίμωξη του αναπνευστικού και το παιδί είχε σκωληκοειδή. Δεν το ανοίξανε από σκωληκοειδίτιδα την τομή που κάνουν. Ανοίξανε όλη την κοιλιά μπροστά γιατί γέμισε πύον. Ήταν περιτονίτιδα και δεν ξέρουμε αν έχει πειράξει κι άλλο ζωτικό όργανο».

Ο νεαρός νοσηλεύεται ακόμα και μέρα με την μέρα η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις