Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατερίνη: Χτύπησαν επιχείρηση και άφησαν ζημιές 530.000 ευρώ – Οι δράστες πίσω από την κλοπή

Κατερίνη: Χτύπησαν επιχείρηση και άφησαν ζημιές 530.000 ευρώ – Οι δράστες πίσω από την κλοπή

Η αστυνομική έρευνα στην Κατερίνη φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την κλοπή σε επιχείρηση της πόλης…

Οι υπεύθυνοι στην επιχείρηση που βρίσκεται στην Κατερίνη πληροφορήθηκαν από τους αστυνομικούς, τι κρυβόταν πίσω από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ένας Ρομά που ήδη βρίσκεται στη φυλακή, μαζί με συνεργό του, έβαλαν στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις και προκάλεσαν ζημιές που αγγίζουν τα 530.000 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις, χτύπησαν νύχτα και διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η λεία τους ήταν καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές που υπήρχαν μέσα.

Πιο αναλυτικά, διαδοχικές περιπτώσεις κλοπής εξοπλισμού, από εγκαταστάσεις εταιρείας σε περιοχή στην Κατερίνη εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος Ρομά – μέλος συμμορίας – σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, ο προαναφερόμενος, από κοινού με συνεργό του, διέρρηξαν, τέσσερις φορές, εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας και προχώρησαν σε κλοπές καλωδίων, μεταλλικών αντικειμένων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η συνολική αξία ανέρχεται στα 28.350 ευρώ, ενώ κατά τη δράση τους προκάλεσαν ζημιές που υπερβαίνουν τα 530.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης.

Σε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου σε οικισμό των Διαβατών βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσε για την προσέγγιση του στόχου του και την απομάκρυνσή του από αυτόν, καθώς και τρεις κουλούρες καλωδίων ρεύματος που αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και συγκεκριμένα για διαρρήξεις οικιών και εταιρειών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις