Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε το κοντοσούβλι των 130 μέτρων στην Αμφίκλεια

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε το κοντοσούβλι των 130 μέτρων στην Αμφίκλεια

Η Αμφίκλεια γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα, με ντόπιους αλλά και επισκέπτες να βρίσκονται στους δρόμους. Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ένα εντυπωσιακό κοντοσούβλι…

Στην Αμφίκλεια η Καθαρά Δευτέρα συνδυάζεται με ένα τεράστιο κοντοσούβλι, που φέτος φτάνει τα 130 μέτρα. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας και το ψήσιμο λίγο μετά τις 09.00 το πρωί. Με τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία να διασκεδάζει και να περιμένει να ψηθεί για να το δοκιμάσει. Είναι μια παράδοση χρόνων στην περιοχή, που λειτουργεί σαν «κράχτης» τέτοια μέρα, για την προσέλκυση επισκεπτών.

Το αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αμφίκλεια ήρθε με το τεράστιο κοντοσούβλι 130 μέτρων και τις όμορφες παράλληλες εκδηλώσεις μπροστά σε πολύ κόσμο στην περιοχή, επισκέπτες και ντόπιους.

Όλη αυτή η κοπιαστική αλλά εξαιρετική δημιουργία ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας Εθελοντών, Συλλόγων, Χορηγών και Δημοτικής αρχής σε άριστο βαθμό, όπως η τοπική κοινωνία γνωρίζει και υλοποιεί, όταν χρειάζεται.

Το κλου της ημέρας αποτέλεσε η παρέλαση συντηρημένων με μεράκι παλιών τρακτέρ, παρουσιάζοντας μέρος από την αγροτοβιομηχανική ιστορία της γεωργικής κωμόπολης. Δείτε τις εικόνες του lamiareport.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις