Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη: Γέμισε χαρταετούς το Σέιχ Σου

Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη: Γέμισε χαρταετούς το Σέιχ Σου

Η Καθαρά Δευτέρα βρήκε εκατοντάδες άτομα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Οι χαρταετοί έδωσαν πολύχρωμο χρώμα στον ουρανό της πόλης…

Από νωρίς το πρωί πλήθος Θεσσαλονικέων ανηφόρισε στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου για να πετάξει τον χαρταετό. Στον Κεδρηνό Λόφο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε στήσει ένα παραδοσιακό γλέντι για την Καθαρά Δευτέρα, όπου τα βλέμματα κέντριζαν οι χορευτές με τις παραδοσιακές στολές.

Δημότες και επισκέπτες σχημάτισαν ουρές και περίμεναν υπομονετικά για να παραλάβουν τα σαρακοστιανά εδέσματα που κερνούσαν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Γονείς με τα παιδιά τους, ζευγάρια και παρέες τήρησαν το έθιμο του χαρταετού, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τις τιμές, οι μικροί χαρταετοί ξεκινούν από 6 ευρώ και οι μεγαλύτεροι κοστίζουν 8-10 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν διοργανωθεί εκδηλώσεις για τα «Κούλουμα 2024», με πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα, μουσική και χορό. Αναλυτικά:

Στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα το πατροπαράδοτο έθιμο του χαρταετού θα λάβει χώρα στον Κεδρηνό Λόφο (δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα) από τις 10:00 έως και τις 15:00, συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων και παραδοσιακών εδεσμάτων.

Στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, (Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους) από τις 11:00 μέχρι τις 15.00.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις