Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Καβάλα: Φυτεία κάνναβης με ηλιακά πάνελ, αντλίες βενζίνης και φορτηγό

Καβάλα: Φυτεία κάνναβης με ηλιακά πάνελ, αντλίες βενζίνης και φορτηγό
ΑΠΕ ΜΠΕ

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην Καβάλα σε δύσβατη δασική περιοχή στο Παγγαίο. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και τέταρτου αλλοδαπού, φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας (07.08.2023), συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που καλλιεργούσε φυτεία κάνναβης τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 21, 29 και 50 ετών. Ταυτόχρονα, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και τέταρτου αλλοδαπού, ηλικίας 33 ετών, που φέρεται να είναι ηγετικό μέλος της ομάδας και διαμένει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τις 7 Μαΐου 2023 ο 33χρονος είχε συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έχοντας διακριτούς ρόλους και λειτουργώντας κατ’ επάγγελμα, προέβαιναν στη συστηματική καλλιέργεια κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Στη χθεσινή (σ.σ. 07.08.2023) αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίστηκε η φυτεία κάνναβης, συνελήφθησαν μέσα σε αυτήν, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 21 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, υπό την καθοδήγηση του 33χρονου καλλιεργούσαν κάνναβη.

Οι συλληφθέντες διέμεναν σε σκηνή μέσα στη χασισοφυτεία, από όπου ταυτόχρονα επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε άλλη περιοχή της Καβάλας και ο 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, με φορτηγό αυτοκίνητο παρείχε προμήθειες, στον 29χρονο και τον 21χρονο.

Τα παράνομα έσοδα της εγκληματικής ομάδας, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 594.000 ευρώ.

Καβάλα: Η χασισοφυτεία μέσα στο δάσος

Στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ στη σκηνή βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα αντικείμενα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο χώρο της φυτείας και στο σπίτι του 50χρονου, καθώς και σε περιοχές της Καβάλας όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* 397 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 70 έως 210 εκατοστών

* διάφορα αντικείμενα και σύνεργα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης,

* Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,

* τρία ηλιακά πάνελ και μπαταρία αυτοκινήτου για συλλογή ενέργειας,

* μία αντλία βενζίνης,

* τέσσερα κινητά τηλέφωνα με τέσσερις κάρτες sim

* 385 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις