Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καβάλα: «Με είχε πιάσει αμόκ εκείνο το βράδυ και τη σκότωσα» λέει στο newsit.gr ο 24χρονος δολοφόνος της γιαγιάς του

Καβάλα: «Με είχε πιάσει αμόκ εκείνο το βράδυ και τη σκότωσα» λέει στο newsit.gr ο 24χρονος δολοφόνος της γιαγιάς του

Η φρικτή δολοφονία 83χρονης γυναίκας από τα χέρια του ίδιου της του εγγονού στο Χρυσοχώρι Καβάλας, είχε προκαλέσει σοκ τον Μάρτιο του 2022.

Για ώρες ο 24χρονος εγγονός από το Χρυσοχώρι Καβάλας χτυπούσε με γροθιές τη γιαγιά του μέχρι που αυτή εξέπνευσε. Τα ψυχιατρικά προβλήματα του νεαρού τού προκαλούσαν βίαια ξεσπάσματα, όπως αναφέρουν άνθρωποι από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο ξυλοδαρμό της ηλικιωμένης εκείνο το μοιραίο βράδυ του Μαρτίου του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η 83χρονη γυναίκα, ξύπνησε τον εγγονό της, ζητώντας του να της φέρει ένα ποτήρι νερό. Ο 24χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήγε στην κουζίνα, ωστόσο από ό,τι φαίνεται εξαγριώθηκε περισσότερο, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς τον καναπέ όπου ήταν ξαπλωμένη η ηλικιωμένη γυναίκα και να την χτυπήσει μέχρι θανάτου.

Τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι ακόμα και με σιδερένιο αντικείμενο είχαν σαν αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Ο 24χρονος συνελήφθη, κρατείται στις φυλακές και την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023 οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας για να δικαστεί, όμως, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε.

Καβάλα: «Εκείνο το βράδυ μαλώσαμε με τη γιαγιά μου για χρήματα»

Μέσα από τις φυλακές ο 24χρονος νεαρός ξεσπάει και περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα έγιναν:

«Ζούσα με τον πατέρα μου και τη γιαγιά μου. Εκείνο το βράδυ μαλώσαμε με τη γιαγιά μου για χρήματα. Δεν θυμάμαι πολλά από όσα έγιναν. Ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση. Θυμάμαι ότι ξύπνησα τη γιαγιά μου από τον ύπνο της, τη χτύπησα και μετά πέθανε. Ήθελα να μου δώσει χρήματα και η γιαγιά μου δεν ήθελε να μου δώσει. Για 150 ευρώ μαλώσαμε. Νευρίασα και δεν καταλάβαινα τι έκανα», λέει και συνεχίζει:

«Κατάλαβα τι έγινε όταν πλέον ήρθε το ασθενοφόρο και έμαθα οτι η γιαγιά μου δεν ζει. Τα έχασα. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Μέσα στον πανικό μου έγινε. Στο σπίτι είχαμε όλη μέρα καυγάδες και φασαρίες. Περνούσα δύσκολα. Τα οικονομικά μας ήταν χάλια. Με μάλωνε πολύ η γιαγιά μου για διάφορα πράγματα. Δεν μου έκανε τα χατίρια».

Καβάλα: «Δεν έζησα παιδική ηλικία όπως όλοι»

Σε άλλο σημείο, ο 24χρονος εκφράζει ένα παράπονο για τη γιαγιά του αλλά και για τα άσχημα παιδικά του χρόνια, λέγοντας:

«Η γιαγιά μου πιο πολύ αγαπούσε τον πατέρα μου γιατί ήταν αλκοολικός και ήθελε να τον βοηθήσει, παρά εμένα. Εγώ δεν είχα υποστήριξη από κανέναν. Μου έλειψε μία καλή παιδική ηλικία. Είχα περάσει πολύ δύσκολα ως παιδί με την οικογένειά μου. Ήταν στον κόσμο της.

Ακόμα και στο σχολείο δεν περνούσα καλά. Υπήρχαν παιδιά που μου έκαναν bullying. Με φώναζαν χοντρό και στενοχωριόμουν και γι’ αυτό. Δεν έζησα παιδική ηλικία όπως όλοι. Ειδικά από τον πατέρα μου έζησα πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Ψυχολογικά με επηρέασαν όλα αυτά που πέρασα στη ζωή μου. Χρειάστηκε να πάω και σε ιδρύματα για να νοσηλευτώ. Όμως και εκεί πέρασα δύσκολα. Αυτό το άγχος που έχω για όλα με κυνηγάει ακόμα. Δεν θέλω να είμαι φυλακή. Αυτό που έγινε με τη γιαγιά μου με πονάει ακόμα. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Με είχε πιάσει αμόκ εκείνο το βράδυ. Πάνω στα νεύρα μου έγινε, δεν ήθελα να γίνει. Χρειάζομαι βοήθεια, χρειάζομαι υποστήριξη», καταλήγει ο 24χρονος.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις