Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καβάλα: Νέα καταδίωξη στο καταραμένο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου – Έτσι απέτρεψαν τη νέα τραγωδία!

Καβάλα: Νέα καταδίωξη στο καταραμένο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου – Έτσι απέτρεψαν τη νέα τραγωδία!

Οι διακινητές συνεχίζουν τη δράση τους και η Καβάλα παρακολουθεί προβληματισμένη τις εικόνες. Το νέο κόλπο των διακινητών που αποκαλύπτει στο NewsIt.gr η δήμαρχος Καβάλας…

Λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο τροχαίο στην Καβάλα με τους 11 νεκρούς,  η σστυνομία συνέλαβε στο ίδιο περίπου σημείο, έναν διακινητή ο οποίος μετέφερε παράνομα στη χώρα 6 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα Peugeot με Ρουμάνικες πινακίδες το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, βγήκε στην παραλιακή Εγνατία.

Αμέσως δόθηκε σήμα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να «μπλοκάρουν» το όχημα, κάτι το οποίο έπραξαν στο ύψος της παραλίας Ελαιοχωρίου λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (13-10-2018). Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή και τους παράτυπους μετανάστες και άπαντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι σκληρές εικόνες στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου

Τα πλάνα και οι φωτογραφίες από την Καβάλα συγκλονίζουν. Δύο οχήματα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και συνολικά 11 άνθρωποι βρίσκουν φρικτό θάνατο αβοήθητοι. Όλοι οι νεκροί είναι μετανάστες, άγνωστων λοιπών στοιχείων. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο φορτηγό, πήρε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες κάηκαν ζωντανοί.

Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 05.00 χθες τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα και σώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).

Τα αίτια της τραγωδίας στην Καβάλα

Το αυτοκίνητο τύπου βαν στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Παρά την κινητοποίηση στο σημείο της τραγωδίας, οι 11 μετανάστες στο βαν δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ο οδηγός του βαν εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε, προφανώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου και λόγω της υπέρτασης που είχε έπεσε πάνω στο φορτηγό.

Η νταλίκα, που μετέφερε δέματα, πήγαινε στην Καβάλα, ενώ το ΙΧ με τους πρόσφυγες είχε κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη και είχε αναπτύξει ταχύτητα για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο, έχοντας προσπεράσει λίγο νωρίτερα περιπολικό, οι άνδρες του οποίου έκαναν στον οδηγό σήμα για να σταματήσει.

Οι πρωινές εικόνες στο σημείο της τραγωδίας

Η δήμαρχος Καβάλας για το πολύνεκρο τροχαίο

Σοκαρισμένη από την ανείπωτη τραγωδία και η δήμαρχος Καβάλας, Μαρία Τσανάκα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια δυστυχήματα στην περιοχή μας. Τώρα ιδίως που έχουν ανοίξει οι πόρτες για τους πρόσφυγες και που κατά κοπάδια μπαίνουν μέσα στη χώρα βρήκαν οι διακινητές ένα καινούργιο κόλπο που στοιβάζουν σε αυτοκίνητα με οδηγό κάποιον ανήλικο και να τα αποτελέσματα. Παρά πολλά δυστυχήματα και όλα οφείλονται σε αυτό το θεμα» λέει η κυρία Τσανάκα στο NewsIt.gr και συνεχίζει…

«Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο βανάκι το οδηγούσε ανήλικος, συνήθως έτσι γίνεται τελευταία. Συνήθως βάζουν οδηγούς ανήλικους. Αν το συγκεκριμένο το οδηγούσε ανήλικος δεν το ξέρω.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις