Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Καβάλα: Τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook την έστειλαν φυλακή – Καταδίκη για γυναίκα

Καβάλα: Τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook την έστειλαν φυλακή – Καταδίκη για γυναίκα

Η γυναίκα καταδικάστηκε στην Καβάλα και παίρνει το δρόμο για τη φυλακή. Πλήρωσε μια σειρά από συκοφαντικές αναρτήσεις που έκανε, από ψεύτικα προφίλ στο Facebook

Η γυναίκα πίστευε ότι είχε βρει την τέλεια συνταγή, ώστε η ταυτότητά της πίσω από τις συκοφαντικές αναρτήσεις που έκανε, να μην αποκαλύπτεται. Αποδείχθηκε πως έκανε λάθος. Τα στοιχεία της, στην Καβάλα ταυτοποιήθηκαν και η ίδια καταδικάστηκε. Πλέον πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης η ίδια δεν ήταν παρούσα. Όπως διαπιστώθηκε είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα, αλλά δεν άλλαξε τακτική. Στοχοποιούσε μια σειρά από άτομα μέσω των λογαριασμών στο Facebook που άνοιγε, χωρίς τα δικά της στοιχεία.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί μια γυναίκα από την Καβάλα, μετά την καταδίκη της, στο Τριμελές Καβάλας. Κρίθηκε ένοχη την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου του 2023, για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για περιστατικά που έγιναν το 2020. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών. Σύμφωνα με το proininews.gr, η απόφαση αναφέρει ότι και έφεση να κάνει, 3 μήνες θα πρέπει να τους εκτίσει.

Η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Στη διάρκεια της δίκης αναφέρθηκαν κι άλλες πρόσφατες καταδίκες της για τον ίδιο λόγο. Δημιουργούσε ψεύτικα προφίλ στο Facebook και στη συνέχεια έκανε συκοφαντικές αναρτήσεις.

Τα στοιχεία της ταυτότητας της αποκαλύφθηκαν με διάφορους τρόπους. Κάποιες συμπτώσεις που έχουν σχέση με το Messenger και το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου και κάποια άλλα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις μαρτύρων – παθόντων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις