Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Καβάλα: Θολά σημεία, πρόσωπα κλειδιά και βασανιστικά ερωτήματα πίσω από τη ληστεία των 4.200.000 ευρώ!

αναδρομικά

Θρίλερ με την ομηρεία επιχειρηματία και τη ληστεία εκατομμυρίων στην Καβάλα. Η αστυνομία προσπαθεί να συμπληρώσει το παζλ της απίστευτης υπόθεσης…

Μια απίστευτη όσο και περίεργη υπόθεση ερευνούν οι αρχές στην Καβάλα. Θύμα, ένας 43χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να έδωσε σε κακοποιούς πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, αφού πρώτα έζησε μια απίστευτη αγωνία, πιστεύοντας ότι έχουν απαγάγει την κόρη του!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (25-01-2019). Οι δράστες που σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην αστυνομία, φορούσαν αποκριάτικες μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, τον περίμεναν έξω από το σπίτι του. Του είπαν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του και ζήτησαν λύτρα.

Εκείνος που είναι διαζευγμένος πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Πήγαν όλοι μαζί στην εταιρεία σεκιούριτι λίγο έξω από την Καβάλα και του ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όπως λέει ο επιχειρηματίας, τους έδωσε τους κωδικούς και οι δράστες το άνοιξαν.

Οι σκέψεις για το χρηματοκιβώτιο

Συνήθως σε τόσο μεγάλες εταιρείες, όπως αυτή που σημειώθηκε η ληστεία, ακολουθούν το εξής πρωτόκολλο ασφαλείας. Ο κωδικός του χρηματοκιβωτίου είναι συνδυαστικός και δεν γνωρίζει τον συνδυασμό ένα και μόνο άτομο. Σε αυτό το πλαίσιο οι αστυνομικοί σκέφτονται αν υπάρχουν και άλλοι πληροφοριοδότες. Αν δηλαδή οι δράστες ήξεραν ένα κομμάτι του συνδυασμού, από πρόσωπα κλειδιά μέσα στην εταιρεία.

Όπως και να ΄χει, μέσα υπήρχαν 4.300.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να κατατεθούν χθες Δευτέρα σε τράπεζα. Οι δράστες άρπαξαν τα 4,2 εκατομμύρια και άφησαν στο θύμα, όπως λέει στους αστυνομικούς 10ο.000 ευρώ. Αμέσως μετά πήραν το αυτοκίνητό του και έφυγαν από την περιοχή.

“Με άφησαν δεμένο και χάθηκαν από το οπτικό μου πεδίο” είπε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, έκπληκτος ο 43χρονος επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε περίπτωση απαγωγής της κόρης του και κατήγγειλε όσα έζησε στην αστυνομία. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει πει στις Αρχές πως είχε παραλάβει τα χρήματα από πελάτες του την περασμένη Παρασκευή, με σκοπό να τα φυλάξει και να τα καταθέσει στις τράπεζες τη Δευτέρα.

Τα πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πρόσωπα κλειδιά θεωρούνται ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι βρίσκονται υπό ασφυκτική παρακολούθηση, με την αστυνομία να μη θέλει για την ώρα να ανοίξει τα χαρτιά της.

Χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή περίεργη την όλη υπόθεση και ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Οι πληροφορίες, που ήθελαν τον επιχειρηματία να έπεσε σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις