Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κεφαλονιά: «Ντου» αγνώστων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Πυροβόλησε προειδοποιητικά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας

Κεφαλονιά
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 13.10.2021, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, περίπου είκοσι άτομα έφτασαν στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας φορώντας κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, ενώ κρατούσαν ξύλα και πέτρες. Οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής και έγιναν αντιληπτοί από τον Διοικητή της Ακαδημίας καθώς και από έναν βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Ο πυροβολισμός και η αποχώρηση

Οι δυο τους έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους σπουδαστές καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τους αγνώστους να φύγουν. Αρχικά εκείνοι έκαναν αυτό ακριβώς, ωστόσο στην συνέχεια επανήλθαν αιφνιδιαστικά και κατά την προσπάθεια του Διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στην συνέχεια μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον Διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, από όπου πήραν εξιτήριο όταν τους έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 62 σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας. Στο σημείο βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις