Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Συγκίνηση για τα ”πάθη” 50 ναυαγών – Αβοήθητοι σε σκάφος για μόλις 8 άτομα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άφωνοι οι άντρες του λιμενικού από τις πρώτες εικόνες μέσα στο σκάφος. Μικρά παιδιά έτρεμαν στις αγκαλιές των εξαντλημένων γονιών τους…

13 παιδιά, 14 γυναίκες και 23 άντρες είναι οι άνθρωποι που επιβαίνουν στο πλοιάριο το οποίο αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς την Κεφαλονιά. Πρόκειται για ιστιοπλοϊκό με χωρητικότητα 8 μόλις ατόμων που εξέπεμψε SOS σήμερα το πρωί προκαλώντας συναγερμό στις υπηρεσίες του λιμενικού, της περιφέρειας και του Δήμου Κεφαλονιάς. Στην αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 38 ναυαγούς αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος βρίσκονται 50 άτομα συνολικά. Ήδη ετοιμάζεται διαδικασία υποδοχής στο χώρο του λιμεναρχείου Αργοστολίου και έχει βρεθεί το μέρος που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Πρόκειται για χώρο που παραχώρησαν από την πρώτη στιγμή οι πρόσκοποι του Αργοστολίου, οι οποίοι μάλιστα αυτή τη στιγμή καθαρίζουν και προετοιμάζουν το χώρο.

Στο χώρο του λιμεναρχείου, και ύστερα από συννενόηση της Περιφέρειας με τον διοικητή του Νοσοκομείου, θα βρίσκονται, εκτός από τον ίδιο τον διοικητή, και παιδίατροι του νοσοκομείου για να εξετάσουν τα παιδιά, αλλά και γιατροί για τους υπόλοιπους ναυαγούς. Επίσης θα προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους χρήζουν ανάγκης αλλά και τρόφιμα που ήδη συγκεντρώνονται στο λιμεναρχείο από την Περιφέρεια, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί ένα γεύμα και για αύριο το πρωί.

Το πλοίο αναμένεται να έρθει το απόγευμα ή το βράδυ αφού αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται από σκάφος του λιμενικού.
Να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο αντιπεριφεριάρχης Κεφαλονιάς, η βούληση της Περιφέρειας είναι όσοι πρόσφυγες χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «λαθρομετανάστες», δήλωσε στα Κεφαλονίτικα Νέα: «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, είναι εξοργιστικό αυτό που γράφουν. Υπάρχουν πρόσφυγες, υπάρχουν ικέτες, υπάρχουν ναυαγοί…. άνθρωποι λαθραίοι δεν υπάρχουν. Εμείς με χαρά και τιμή να τους φιλοξενήσουμε», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε τους προσκόπους και τους Εθελοντές Σαμαρείτες για τη μέχρι τώρα βοήθειά τους.

Πηγή: kefalonitikanea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε