Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Τι λέει ο ανιψιός του ηλικιωμένου που δέχτηκε 10 μαχαιριές σε ληστεία μέσα στο σπίτι του

Κεφαλονιά: Τι λέει ο ανιψιός του ηλικιωμένου που δέχτηκε 10 μαχαιριές σε ληστεία μέσα στο σπίτι του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο κόκκινο η αγωνία για τον 73χρονο που δέχτηκε 10 μαχαιριές σε ληστεία που σημειώθηκε μέσα στο σπίτι του, στην Κεφαλονιά. Στα χέρια των αστυνομικών οι νεαροί δράστες…

«Περπατούσε με τα έντερα στα χέρια και φώναζε βοήθεια», λέει στο newsit.gr ανιψιός του 73χρονου άνδρα που δέχτηκε 10 μαχαιριές από ληστή που μπήκε στο σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά. Ο άτυχος ηλικιωμένος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Με την τοπική κοινωνία να παραμένει ανάστατη και τις περιγραφές των όσων έγιναν, να προκαλούν οργή. Οι δύο νεαροί δράστες ήταν γνωστοί στην περιοχή, χωρίς στο παρελθόν να έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Τα όσα περιγράφει ο στενός συγγενής του ηλικιωμένου άνδρα κόβουν την ανάσα και προκαλούν ανατριχίλα. Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (27/12/2023), όταν ο 73χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επέστεφε στο σπίτι του. 

«Το σπίτι του θείου μου είναι πέντε με επτά λεπτά από το μαγαζί μου. Έφυγε από το μαγαζί στιςς 20:10 και στις 20:30 μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι τον έσφαξαν», λέει στο newsit.gr o ανιψιός του 73χρονου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Οι δράστες ήταν μέσα στο σπίτι του. Νόμιζαν ότι είχε χρήματα και μπήκαν για να τον κλέψουν. Οι δύο Αλβανοί είναι γνωστοί στο χωριό. Ειδικά ο πιτσιρικάς πέρναγε από το μαγαζί ψώνιζε και χαιρετούσε το θείο μου. Ο θείος μου δεν είχε προηγούμενα με κανέναν».

Ο ανιψιός του 73χρονου στη συνέχεια μας περιγράφει το τι επακολούθησε με το μπήκε ο θείος του στο σπίτι του. «Τους πέτυχε στην πόρτα του σπιτιού του και αυτοί του επιτέθηκαν. Τον χτύπησαν στο κεφάλι, στο πρόσωπο, τον χτύπησαν παντού. Ο θείος μου που είναι μεγαλόσωμος και γεροδεμένος τους είχε πιάσει στην πόρτα και δεν τους άφηνε να φύγουν από το σπίτι. Και επειδή δεν μπορούσαν να φύγουν τον έσφαξαν» λέει στο newsit.gr o ανιψιός του θύματος και συμπληρώνει:

«Με τόσες μαχαιριές ανοίξε όλη η κοιλία του. Παρόλα αυτά βγήκε από το σπίτι του κατέβηκε 15 σκαλιά και περπάτησε στο χωριό με τα έντερα στα χέρια και φώναζε βοήθεια. Ήταν σφαγμένος και άντεξε να πάει να ζητήσει βοήθεια».   

Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, ενώ εκτός από την κοιλία και την ωμοπλάτη έχει δεχτεί χτυπήματα και σε άλλα ζωτικά όργανα. «Αυτή τη στιγμή είναι στην εντατική στα Γιάννενα, σε κώμα από ότι ξέρω. Τον έχουν χτυπήσει και στο συκώτι και στον πνεύμονα. Τους Αλβανούς τους ήξερα σαν πελάτες στο μαγαζί μου. Ο ένας από τους δύο μένει εδώ με την οικογένεια του και δεν είχαν ενοχλήσει κανένα».

Οι συλλήψεις των ληστών στην Κεφαλονιά

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών μετά το αιματηρό περιστατικό κι έτσι λίγες ώρες αργότερα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο ληστών. Πρόκειται για δύο Αλβανούς, ο ένας από αυτούς 25 ετών κι ο αλλος 18 ετών.

Οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο του ηλικιώμενου στην Αγία Ευφημία με τον 25χρονο να μπαινεί στο σπίτι και τον 18χρονο να φυλάει τσίλιες. Οταν ο 73χρονος μπήκε στο σπίτι του τότε ο 25χρονος αλλοδαπός του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον χτύπησε περίπου 10 φορές στην κοιλία και στν ωμοπλάτη.

Στην συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο χθες το απόγευμα ( 28/12/2023) συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις