Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αγρότες από Θεσσαλονίκη: Πίσω δεν κάνουμε! Θα μας δουν στην πρωτεύουσα! [pics]

Αγρότες από Θεσσαλονίκη: Πίσω δεν κάνουμε! Θα μας δουν στην πρωτεύουσα! [pics]
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον κόμβο στην πλατεία της ΧΑΝΘ έκλεισαν στη μια και μισή το μεσημέρι, συμβολικά, με περίπου τριάντα τρακτέρ, στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αγρότες, μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδος».

Σε δηλώσεις τους, υπογράμμισαν ότι το κύριο ζητούμενο τους είναι να διαμορφωθούν συνθήκες ώστε μπορέσουν να παραμείνουν στη γη τους και να παράγουν, επιβιώνοντας από τη δραστηριότητα τους και «προς όφελος και της εθνικής οικονομίας».

Στα τρακτέρ τους οι αγρότες είχαν αναρτημένες ελληνικές σημαίες, ενώ από την εξέδρα της συγκέντρωσης ακούγονταν τραγούδια για την αγροτιά και κατά την έλευση των τρακτέρ στο σημείο ακούστηκαν και τραγούδια για τη Μακεδονία.

«Σήμερα, από την καρδιά της Μακεδονίας δίνουμε ένα βροντερό παρόν να ακουστεί από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Τα αιτήματα μας τα ξέρουν εδώ και δύο χρόνια, τα αποτελέσματα και αυτά τα ξέρουν. Να ξέρουν όμως, ότι πίσω δεν κάνουμε. Θα γεμίσει η εθνική και θα μας δουν όλους πάνω στο δρόμο να οδεύουμε προς την πρωτεύουσα» δήλωσε το μέλος της επιτροπής αγώνα, από τη Λάρισα, Γιώργος Μαχάς.

 

 

 

 

 

Σε ερώτηση, για αιχμές που ακούστηκαν εναντίον τους από άλλους συναδέλφους τους, το μέλος της επιτροπής, από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας απάντησε : «Δε θα μπούμε σε αντιπαράθεση με κανένα συνάδελφο, όλοι είμαστε έξω και αγωνιζόμαστε».

«Κάλεσμα συμπαράταξης όλων των παραγωγικών δυνάμεων να έρθουν σε ένα κοινό αγώνα», επειδή «το ζήτημα το αγροτικό και του πρωτογενή τομέα είναι εθνικό ζήτημα» απηύθυνε το μέλος της επιτροπής αγώνα, από τις Σέρρες, Γιάννης Παναγής.

 

 

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο, μέχρι, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών να μπουν στη ΔΕΘ, σε χρόνο διαφορετικό από τα προγραμματισμένα επίσημα εγκαίνια, για να «εγκαινιάσουν» οι ίδιοι με το δικό τους τρόπο, «όπως κάθε χρόνο», τη φετινή έκθεση Agrotica στη ΔΕΘ, την οποία χαρακτήρισαν «γιορτή» της αγροτιάς και απαρχή των αγώνων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις