Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έδεσσα: «Στολίζουν» δέντρα με μπουφάν για να μην είναι «κανείς μόνος στο κρύο» [pics]

Έδεσσα: «Στολίζουν» δέντρα με μπουφάν για να μην είναι «κανείς μόνος στο κρύο» [pics]

Μια κίνηση που προκαλεί συγκίνηση έρχεται στο φως. Στην Έδεσσα, τα δέντρα της πόλης έχουν «στολιστεί» με μπουφάν. Όχι, δεν είναι ένας πρωτότυπος τρόπος στολισμού ενόψει Χριστουγέννων.

Είναι μια κίνηση που μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει. Και κάνει τους πάντες να υποκλίνονται στο μεγαλείο της ψυχής εκείνων που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους. Η Έδεσσα δεν «φοράει» απλά τα γιορτινά της. Γίνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων για τους μη έχοντες.

Μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους θα κρεμαστούν και φέτος στα δέντρα της Έδεσσας, αλλά όχι για …διακοσμητικούς λόγους. Όλα γίνονται στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης “Κανείς μόνος στο κρύο!” που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών “Heart in the city” σε συνεργασία με τον δήμο Έδεσσας.

Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τα παιδιά τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Αυτό το διάστημα “τρέχει” η διαδικασία συλλογής των ρούχων από τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών. Καθημερινά σακούλες με ρούχα συγκεντρώνονται στα γραφεία επί της οδού Εγνατίας 50 από Εδεσσαίους που είτε δεν τους έκαναν πια τα πανωφόρια, είτε έχουν αγοράσει καινούργια. Η τοποθέτηση των μπουφάν στα δέντρα είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο πάρκο στο Κιουπρί.

Στην περσινή δράση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 μπουφάν, ζακέτες και πανωφόρια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ φέτος η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερη όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ταμίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών, Μαρία Σαμσάκη.

“Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στα δέντρα για ένα τριήμερο έως και την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει και να πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη ένα μπουφάν ή ένα πανωφόρι για τον χειμώνα”, είπε η κα Σαμσάκη, προσθέτοντας πως όσα από τα ρούχα δεν βρουν κάτοχο, τότε θα αναλάβει “δράση” ο δήμος Έδεσσας και θα τα μοιράσει σε δικαιούχους των κοινωνικών δομών.

Η εμπειρία της περσινής προσπάθειας έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει από ορισμένους ανθρώπους να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες καθώς τα μπουφάν και οι ζακέτες που τοποθετήθηκαν στα δέντρα εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών που άφηναν στα παγκάκια του πάρκου σκούφους, γάντια και κάλτσες για όποιον ενδιαφέρεται.

Η δράση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αλλάξει ημερομηνία σε περίπτωση που οι μετεωρολόγοι προβλέψουν ενδεχόμενο κακοκαιρίας, διότι σύμφωνα με τους διοργανωτές τα ρούχα θα μείνουν για τρεις ημέρες κρεμασμένα στα δέντρα και δεν θέλουν να βραχούν.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Μαρία Σαμσάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Καλλιτεχνών.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις