Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές στην παράταξη Μπουτάρη για υποψήφιο Δήμαρχο

Εκλογές στην παράταξη Μπουτάρη για υποψήφιο Δήμαρχο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την υποψηφιότητά της για επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία” κατέθεσε επίσημα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου. Αντίθετα, αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Μετά την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να μην διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο άνοιξαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη επικεφαλής της δημοτικής ομάδας.

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, στο δημαρχιακό μέγαρο θα στηθούν κάλπες προκειμένου να εκλεγεί ο υποψήφιος που θα ηγηθεί της παράταξης και το εκλογικό σώμα θα αποτελέσει η σημερινή δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας”, οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Η κ. Χρυσίδου, κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά της στην Εφορευτική Επιτροπή, ενώ αναμένεται η κίνηση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώς Γούλα. Οι υποψηφιότητες από τους ενδιαφερομένους μπορούν να κατατεθούν έως σήμερα τα μεσάνυχτα.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν και τον αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα, να ενδιαφέρεται για τη διαδικασία της επόμενης ημέρας, ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

“Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, ούτε επικεφαλής παράταξης. Γιατί όπως το 2006 και το 2010 έκρινα πως πρέπει να ασχοληθώ με τον δήμο και να αλλάξουμε κάποια πράγματα, έτσι και τώρα το 2019 αισθάνομαι πως άλλες είναι οι ανάγκες της Ελλάδας, της κοινωνίας και οι προσωπικές μου”, είπε ο κ. Πέγκας σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Δήλωσε “χορτασμένος” από την έως τώρα εμπλοκή του με τα κοινά και πρόσθεσε πως θα στηρίξει τη διαδικασία της παράταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις