Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Έχουμε τα μηνύματα που απειλείται η κοπέλα” – Αποκαλύψεις για την 22χρονη που αυτοκτόνησε

φοιτήτρια

– Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας στο LiveNews
– 500 σελίδες μηνυμάτων από τα social media της κοπέλας “δείχνουν” εκβιασμό και έχουν παραδοθεί στις αρχές
– Εισαγγελέας παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα μετά τα όσα αποκάλυψε η μητέρα της 22χρονης στην εκπομπή “ΤΑΤΙΑΝΑ live”
– Υποστηρίζει ότι εκβίαζαν το παιδί της με “ροζ” υλικό
– Η κοπέλα πήδηξε από τον 9ο όροφο στις εστίες του ΑΠΘ τον Νοέμβριο του 2016

Ένα “ντόμινο” αποκαλύψεων οδήγησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα, να ζητήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 22χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ έβαλε τέλος στη ζωή της, τον περυσινό Νοέμβριο, πηδώντας από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών του Ιδρύματος.

Η οικογένεια της 22χρονης, υποστηρίζει ότι το κορίτσι οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, μετά από εκβιασμό. Κάποιοι την απειλούσαν ότι αν δεν κάνει ό,τι της ζητήσουν, θα δημοσιοποιήσουν ροζ υλικό με εκείνη πρωταγωνίστρια…

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης είπε ότι “η σημερινή εξέλιξη είναι η πιο ενθαρρυντικη εξέλιξη του τελευταίου έτους. Είναι μία πολύ σκοτεινή και πολύ περίεργη υπόθεση. Η μάνα από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν αυτοκτονία και φάνηκε ότι αυτό το ένστικτο ήταν αλάνθαστο… Εμείς καταθέσαμε ένα πλήρες υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από 500 σελίδες μηνυμάτων τόσο από το Facebook όσο και από το Instagram. Τα έχουμε δώσει στις αρμόδιες αρχές. Υπάρχουν μηνύματα μέσω των οποίων απειλείται αυτή η κοπέλα να προχωρήσει σε ενέργειες και πράξεις, που φαίνεται από το διάλογο ότι δεν επιθυμεί. Σε καμία περίπτωση αυτό το κορίτσι δεν δείχνει την πρόθεσή του να συμμετέχει σε όλα αυτά που της ζητούν κάποιοι που σήμερα κρύβονται…

Και ο δικηγόρος συνεχίζει: “Όμως να σας πω ότι το κινητό αυτής της κοπέλας, δεν ερευνήθηκε ποτέ. Από την πρώτη κιόλας μέρα, η μητέρα μιλούσε για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτοκτονία. Δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Το ημερολόγιό της δεν βρέθηκε ποτέ. Έχουμε διαφορετικές καταθέσεις. Η συγκάτοικός της μιλάει για μία ήρεμη κοπέλα και την τελευταία της μέρα, λέει ότι δεν είχε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Ενώ υπάρχουν άλλες καταθέσεις που λένε τα ακριβώς αντίθετα. Όταν δεν υπάρχουν συγκλίνουσες καταθέσεις, κάτι κρύβεται”

Οι τηλεοπτικές αποκαλύψεις που οδήγησαν στην παρέμβαση του εισαγγελέα

Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε μετά από δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία, μέσω της εκπομπής ΤΑΤΙΑΝΑ live στο Epsilon TV, υποστήριξε ότι η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή κάποιοι την εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου που φέρονται να κατείχαν και απεικόνιζε τη νεαρή κοπέλα. Η ίδια μάλιστα, υποστήριξε ότι η 22χρονη «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της». Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο, τι είχε πει η μητέρα της φοιτήτριας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου:

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία, ο εισαγγελέας ζητεί «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος». Ακόμη, ζητεί να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και να γίνει κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων. Σε περίπτωση, δε, που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους.

Πηγή: LiveNews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις