Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά στο ΑΠΘ: Το Υπουργείο Παιδείας θα καλύψει όλες τις ζημιές

Φωτιά στο ΑΠΘ: Το Υπουργείο Παιδείας θα καλύψει όλες τις ζημιές
ΦΩΤΟ thestival

Την αποκατάσταση των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο υπόγειο του Βιολογικού Τμήματος του ΑΠΘ, θα αναλάβει να πληρώσει εξ ολοκλήρου το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μέσα από σχετική ανακοίνωσή του, το αρμόδιο υπουργείο αναφέρει ότι οι υπηρεσίες του ΑΠΘ θα καταγράψουν τις υλικές ζημιές και έπειτα το ΥΠΠΕΘ θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό τμήμα.

Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ιστοσελίδες του ΑΠΘ

Εκτός λειτουργίας είναι η ιστοσελίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ). Ο λόγος είναι ότι μεγάλο τμήμα των υποδομών του Κέντρου Επικοινωνίας στεγάζεται στο Κτίριο Βιολογίας, όπου το πρωί σημειώθηκε πυρκαγιά. Κάποιες υπηρεσίες έχουν ήδη επανέλθει και οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου εργάζονται, ώστε σταδιακά να επανέλθει πλήρως το σύστημα.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 09.00 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτίριο.

Καπνοί εισχώρησαν και στα εργαστήρια του παρακείμενου Τμήματος Φυσικής, όπου ευτυχώς δεν προχώρησε η φωτιά. Οι χώροι, όπου την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν -λόγω των επικείμενων αργιών- σχετικά περιορισμένος αριθμός ατόμων -περίπου 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου- εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ νεαρή που είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ απεγκλωβίστηκε κι αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival

 

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις