Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Μπαλάκι ευθυνών” για τον τραυματισμό μαθητή στο προαύλιο σχολείου της Θεσσαλονίκης

“Μπαλάκι ευθυνών” για τον τραυματισμό μαθητή στο προαύλιο σχολείου της Θεσσαλονίκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο 14χρονος μαθητής του 6ου Γυμνασίου Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, που γλίστρησε και έσπασε το πόδι του, μέσα στο σχολείο, κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Την ίδια στιγμή, διίστανται οι απόψεις σχετικά με το αν το συγκεκριμένο σχολείο θα μπορούσε να μην είχε λειτουργήσει την ημέρα που έγινε το ατύχημα, αλλά και σχετικά με το αν είχε πέσει αλάτι, στο προαύλιο του σχολείου, τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου την επίμαχη μέρα, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, λέει στο newsit.gr ότι, με έγγραφο που έστειλε σε όλα τα σχολεία της περιοχής, ζητούσε να του αναφέρουν την κατάσταση του αύλειου χώρου τους και η απάντηση από το συγκεκριμένο σχολείο ήταν ότι η κατάσταση ήταν καλή. “Αν οποιοσδήποτε διευθυντής μας ανέφερε ότι δεν είναι ασφαλές το σχολείο για τα παιδιά, προφανώς θα ήταν κλειστό” λέει χαρακτηριστικά.

“Ο δήμος έπρεπε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά” υποστηρίζει στο thestival.gr ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, ενώ από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, η ειδική γραμματέας, Σοφία Τσαμτζίδου, υποστηρίζει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι “το αν θα κλείσει ένα σχολείο λόγω καιρικών συνθηκών, είναι απόφαση που λαμβάνεται από τους Δήμους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια”.

Όσο για το αν έπεσε ή όχι αλάτι στο προαύλιο του σχολείου, “ο δήμος είχε ρίξει αλάτι στα σκαλιά, όμως υπήρχαν σημεία στην αυλή που είχαν πάγο” λέει στο thestival.gr, ο διευθυντής του σχολείου, ενώ ο δήμαρχος δηλώνει, στο newsit.gr, ότι στον αύλειο χώρο του σχολείου τα συνεργεία του δήμου είχαν ρίξει αλάτι και μάλιστα, μοίρασαν σακιά με αλάτι σε όλα τα σχολεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μικρά προβλήματα.

Διευθυντής 6ου Γυμνασίου Ευόσμου: “Ακολούθησα όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, ο Δήμος έπρεπε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά”

Ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, δηλώνει ότι ακολούθησε όλα όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας. «Ο δήμος έπρεπε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά. Από τη στιγμή που τα άνοιξε κάναμε ό,τι έπρεπε για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Είπαμε στους μαθητές να μη βγούνε στην αυλή στα διαλείμματα. Δεν μπορείς, όμως, να κρατήσεις πεντακόσιους μαθητές στις αίθουσες. Κάποιοι δεν μας άκουσαν και βγήκαν έξω. Ο δήμος είχε ρίξει αλάτι στα σκαλιά, όμως υπήρχαν σημεία στην αυλή που είχαν πάγο. Όταν έγινε το κακό ενημέρωσα τους γονείς και έστειλα μια καθηγήτρια μαζί με τον μαθητή για να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη, όμως, θα μπορούσε να συμβεί και περιμετρικά του σχολείου λόγω του πάγου που υπήρχε στο πεζοδρόμιο”.

Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου: “Αν μας ανέφεραν ότι δεν είναι ασφαλές το σχολείο, θα ήταν κλειστό”

Από τη Δευτέρα το βράδυ τα συνεργεία του Δήμου μας ήταν στα σχολεία και ασχολούνταν με τον καθαρισμό των αύλειων χώρων. Εποπτεύσαμε όλα τα σχολεία και είδαμε ότι όλα είναι καθαρά. Επειδή υπήρχε παγετός, στείλαμε έγγραφο σε όλους τους διευθυντές , προκειμένου να μας μεταφέρουν την κατάσταση των σχολείων και των σχολικών αυλών. Οι περισσότεροι διευθυντές, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του επίμαχου σχολικού συγκροτήματος, απάντησαν ότι η κατάσταση των σχολείων τους είναι καλή. Μόνο δύο σχολεία μας ανέφεραν προβλήματα και αυτά ήταν κλειστά. Στον αύλειο χώρο του σχολείου ρίξαμε αλάτι, όλο το βράδυ δούλευαν τα συνεργεία του Δήμου. Το έγγραφο που είχαμε στείλει, το πρωί, αυτό έγραφε, “αναφέρετέ μας την κατάσταση του αύλειου χώρου του σχολείου” και μας ανέφεραν ότι η κατάσταση ήταν καλή. Αν οποιοσδήποτε διευθυντής μας ανέφερε ότι δεν είναι ασφαλές το σχολείο για τα παιδιά, προφανώς θα ήταν κλειστό το σχολείο. Δυο σχολεία παρέμειναν κλειστά γιατί οι διευθυντές μας είπαν ότι δε μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των παιδιών. Αν υπήρχε πάγος τοπικά, άμεσα τα συνεργεία του Δήμου, τα οποία ήταν σε επιφυλακή, θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Να ξέρετε ότι μοιράσαμε σακιά με αλάτι σε όλα τα σχολεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μικρά προβλήματα. Επικοινωνήσαμε με τον πατέρα του μαθητή που τραυματίστηκε, μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και μας είπε ότι το περιστατικό έγινε κοντά στις μπασκέτες του σχολείου, δεν ξέρω, ακόμη, κάτω από ποιες συνθήκες. Επικοινωνήσαμε με το διευθυντή του σχολείου και μας είπε ότι η αυλή ήταν καθαρή και συνέστησε στους μαθητές να μη βγουν έξω, αλλά κάποιοι βγήκαν”.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, πρόσθεσε ότι σήμερα το μεσημέρι, το παιδί ήταν στο χειρουργείο για το πόδι του, στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” και ότι θα το επισκεφτεί αύριο.

“Για το αν θα κλείσει ένα σχολείο αποφασίζει ο δήμος και η Περιφέρεια”

Η ειδική γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, Σοφία Τσαμτζίδου, λέει σχετικά με το περιστατικό: “Κατά τη διάρκεια διαλείμματος, παρά το ότι ζητήθηκε από τα παιδιά να μη βγουν στο προαύλιο γιατί είχε παγωνιά και ίσως υπήρχαν και κάποια σημεία στο προαύλιο που είχαν λίγο πάγο, κάποια παιδιά, αψηφώντας τους κινδύνους που τους είχαν θέσει υπόψιν οι καθηγητές, βγήκαν. Οι καθηγητές που βρίσκονταν στο προαύλιο τους ζητούσαν να μπουν μέσα. Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας, κάποιο παιδί γλίστρησε σε ένα κομμάτι πάγου, έπεσε, χτύπησε και έσπασε το πόδι του. Άμεσα, από το σχολείο κλήθηκε ασθενοφόρο, ειδοποιήθηκαν οι γονείς και το παιδί μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, το “Γ. Γεννηματάς” με τη συνοδεία καθηγήτριας του σχολείου” και προσθέτει ότι “το αν θα κλείσει ένα σχολείο λόγω καιρικών συνθηκών είναι απόφαση που λαμβάνεται από τους Δήμους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια”.

Πατέρας μαθητή: “Θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων ευθύνονται”

“Έστειλα το παιδί μου στο σχολείο και το βρήκα στο νοσοκομείο» δήλωσε, νωρίτερα, ο πατέρας του άτυχου μαθητή και πρόσθεσε: “Θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων ευθύνονται για αυτό που συνέβη στο γιο μου. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τα παιδιά μας για να μορφωθούν και να καταλήγουν στο χειρουργείο”.

Πηγή: newsIT.gr, thestival

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις